Försäsongskoll med Danielson

Djurgårdens mittbacksklippa gnuggar på för fullt med sikte på de efterlängtade matcherna.

Järnkaminen Marcus Danielson viker aldrig ner sig men han såg dock rätt trött ut efter den avslutande fysmanglingen under fredagens pass i Vinnarhallen på Bosön. Klassisk försäsong med andra ord…
– Vi körde lite löpning och styrka ny efter ett fullt fotbollspass så nu är man lite halvmör i benen. Det är kul att vara igång, konstaterar ”Mackan” med ett vältajmat ironiskt leende.

Du är ju en noggrann och karaktärsfast person så jag antar att du ändå skött decemberfysen?
– Ja, hyfsat i alla fall. Jag tog två veckor utan att göra någonting sen började jag köra igång med 5-6 pass i veckan i början av december. Så formen känns ändå rätt skaplig, tycker jag.

Hur känner du inför fenomenet försäsong?
– Det är ju inte jätteroligt men det har ju kortats ner, det är inte lika jobbigt att köra försäsongsträning som det var tidigare. Då var det 10-11 pass i veckan och man var helt nere i källaren. Nu är det lite annat med 5-6 pass i veckan och då är det lite lättare att ta sig till träningarna.

Sedan finns ju cupen som en hägrande gral…
– Precis, den är inte så långt borta, så det är ganska skönt att ha den att sträva emot. Det är ju bara en och en halv månad dit.

Dessutom blir det ju en veckas träningsläger på Kanarieöarna innan dess.
– Ja. det ska bli skönt att komma iväg till lite sol och värme och samtidigt byta miljö. Så det kommer att bli grymt.

Känslan i laget just nu?
– Det ser bra ut, tycker jag. När det kommer in nya tränare blir det full fart på banan där alla vill visa att de ska vara med och konkurrera. Så alla ser väldigt sugna ut på att vara med och bidra.

Hur ser du på din egen situation nu när det blir mer av ett klassiskt mittbacksstall med fyra centrala försvarare?
– Det är fortfarande ruskig konkurrens men det triggar bara. Jag gillar att ha bra konkurrenter att tampas med på varje träning. Det kommer att höja mig och de andra också.

Slutligen, får vi se lite Danielson-mål vid bortre stolpen i år?
– Jag byggde kanske upp lite höga förväntningar i början av förra året, haha. Några mål ska det bli i år men jag kanske sprider ut dem lite bättre över säsongen.

Senaste nytt
Fler nyheter