Fyra mål från Oscar Pettersson när Degerfors besegrades

• U21
  • 2 apr 2019

Det blev tennissiffror i tisdagens U21-match mot Degerfors som slutade 6-2.

Djurgården klev ut på ett vårsoligt men blåsigt Kaknäs för match mot Degerfors, till vardags hemmahörandes i Superettan. För Djurgårdens del fanns det gott om A-lagsrepresentation med sju av elva spelare i startelvan när matchen kickades igång.

Det var nära en drömstart för blåränderna när Oscar Pettersson introducerade sig och prickade stolpen med ett distansskott redan i 4:e minuten. Men det var gästerna som skulle ta ledningen när Jose Segura Bonila nickade in ett inlägg från höger. Djurgården replikerade dock snabbt när Dzenis Kozica dundrade in Haris Radetinac inspel via ribban. Bollen var någon decimeter över mållinjen men det räckte gott.

Djurgården tog över spelet nu och skapade mycket chanser i medvinden där Degerfors keeper Dario Miskic stod för några svettiga räddningar. Men i 37:e minuten fick han kapitulera när mannen för dagen, Oscar Pettersson, tryckte in en retur efter ett fint förarbete av Oliver Granberg. Det var startskottet på Oscars målshow för dagen och strax efter svepte han in 3-1 innan halvtidssignalen gick efter en underhållande första halvlek.

Andra halvlek följde samma mönster med stark blårandig offensiv även om det var gästerna som inledde med att reducera till 3-2 efter ett par minuter. Men därefter var trycket igång och efter ett antal heta chanser för Haris Radetinac och Dzenis Kozica kom till slut 4-2 målet enligt det välbeprövade receptet skott/retur där Haris Radetinac avslutade och Oscar Pettersson satte sitt hattrick.

Oscar skulle sedan hinna med ett fjärde genom att…, just det, sätta en retur och innan slutsignalen gick hade även Antonio Sanjairag noterat sig i målprotokollet genom att trycka in 6-2 på en framspelning från den ständigt hotande Haris Radetinac.

Kort därpå gick slutsignalen och därmed avslutades en mycket underhållande match med inspirerad offensiv från Djurgården. Dessutom tre poäng in på kontot vilket ger tio poäng på fem spelade matcher och toppkänning i tabellen.

Full fart framåt inför de två avslutande matcherna i serien mot Västerås och Örebro.

2 april, tisdag 15:00Kaknäs IP