Här kan du följa DIF Beachsoccer i Champions League

Djurgårdens damlag i beachsoccer spelar just nu en turnering i Portugal. Så kan du se matcherna!

Under 2018 utökade Djurgården fotbollsfamiljen med att starta upp en Beachsoccer-verksamhet på
damsidan. Djurgårdens damlag består av ett 15-tal kvinnor, som tidigare har representerat beachsoccerföreningen Roslagens BK, men valde att kliva in i Djurgården och göra en sportslig satsning. De flesta i laget är aktiva fotbollsspelare, men då beachsoccer-säsongen i Sverige är kort är det möjligt att kombinera idrotterna.

Djurgården beachsoccer gick in i sitt första tävlingsår, 2018, med ett tydligt mål: att vinna SM och således kvalificera sig för Euro Winners Cup 2019 - vilket de också gjorde! Som om inte det vore nog vann de även CobödaBana, en prestigefylld turnering spelas på Öland för 23:e gången 2019. Denna framgångsrika sommar gav mersmak – och arbetet inför 2019 startade omedelbart!

Den 31 maj åkte Djurgården beachsoccer till Portugal i 10 dagar för att spela Euro Winners Cup, kort förklarat är det som beachsoccerns motsvarighet till fotbollens Champions League.

Tre spelare har erfarenhet av turneringen sedan tidigare deltagande med andra lag, ett mått på att laget håller hög internationell nivå! Djurgårdens styrka som lag ligger i den goda sammanhållningen och det spelet de byggt upp tillsammans. De har spelat tillsammans länge och finner trygghet och glädje i det. De står inför en tuff utmaning och en helt ny dimension än det de är vana vid i Sverige.

– Personligen tror jag att vi kan stå upp bra, men det är helt beroende av att vi alla presterar. I och med att man är så få på planen och att det går så fort finns det inte utrymme för misstag. Då blir man straffad direkt, speciellt mot sådant här motstånd. Men känslan i laget är ändå bra. Alla är motiverade och vi inte kommer be något lag om ursäkt, utan det är bara full fart framåt, säger Julia Blomström från Djurgården beachsoccer.

Hur långt kan ni gå?

– Det finns inga lätta grupper men vi har ändå fått en hyfsad lottning och jag tror att vi har goda chanser att gå vidare till slutspel, sen kan allting hända!, avslutar hon.

Följ gärna laget på @dif_beachsoccer på Instagram.

Laget vann sin första match med 6-4, förlorade den andra matchen med 2-5, och spelar den avslutande gruppspelsmatchen onsdagen den 5 juni 11:30 svensk tid. Se matchen live här!


Fakta: Beachsoccer är en av FIFA:s tre fotbollsgrenar, tillsammans med fotboll och futsal. Varje år spelar ca 7 500 personer i sanktionerade tävlingar i Sverige och sporten blev godkänd av SvFF så sent som 2010 som en av fotbollens idrotter. 2012 startade det första inofficiella SM-slutspelet och 2013 tillsattes en futsal- och beachsoccerkommittée hos SvFF.

Senaste nytt
Fler nyheter