Haris frispark ordnade kryss mot VSK 

Det blev en tät och fysisk U21-match mellan Djurgården och Västerås SK som slutade med delad pott efter att Haris Radetinac satte kvitteringen via frispark med kvarten kvar.

I en gravt haltande tabell i U21-Allsvenskan Norra klev serieledande Djurgården ut på ett vårsoligt Kaknäs för möte mot Västerås SK som gjorde sin första match i serien. 

Den blårandiga startelvan innehöll sju A-lagsspelare och det innebar bra fart på matchen men Djurgården hade svårt att såga sig igenom ett försvarsstarkt och seniort spelande VSK. Istället var det gästerna som skulle ta ledningen efter en snabb bollerövring på offensiv planhalva som avslutades med ett tungt skott av Emil Skogh förbi en chanslös Tommi Vaiho.

Vaiho hann sedan med en viktig räddning på ett tungt skott innan Djurgården fick igång rullandet och kunde skapa ett par riktigt farliga lägen där Haris Radetinac var frekvent inblandad. Mot slutet av halvleken blev det också straff till Djurgården som Haris själv tog hand om där dock skottet räddades av Västerås-keepern.

Strax därpå gick signalen och blåränderna fick mobilisera kraft där också ett byte skedde när Hugo Fernandez klev in istället för Kevin Walker.

Men det var Västerås som tryckte på mest och skapade en del farligheter och tog över bollinnehavet. Med över timmen spelad såg det motigt ut men ett par viktiga räddningar från Tommi Vaiho såg till att Djurgården höll sig kvar i matchen och DIF fick gradvis bättre grepp om matchen. 

Trycket ökade och när sedan Haris klev fram och tryckte in ett vackert frisparksmål till 1-1 kändes det som att matchen skulle vändas helt.
Dessvärre kom ett andra gult kort på Johan Andersson efter ett ganska fysiskt meningsutbyte och jakten på ett segermål kom av sig liten grann. Men det var ändå väldigt nära en seger när Hugo Fernandez ryckte loss i djupled och prickade stolpen.

Strax därpå gick dock pipan för full tid och 1-1 kände inte helt ologiskt mellan två starka lag som bjöd på en tät och fysisk match. Nu väntar en avslutande match mot Örebro SK innan U21-serien är klar för i vår. 

Senaste nytt
Fler nyheter