Haris nära sin 100:e match: "Tröjan kommer att vara min snart"

Järnkaminen Haris Radetinac hoppas på att göra sin hundrade allsvenska match i DIF-tröjan på måndag mot Kalmar.

Oavsett om det handlar om ett larmande derby, en U21-match i höstkylig snålblåst eller ett vanligt tvåmålsspel på Kaknäs vet man en sak: Haris Radetinac kommer att satsa maximalt för att se till att hans lag går segrande av planen. 

Vinnarskallen är intakt under alla dessa år och Haris är nu uppe i sin sjätte blårandiga säsong. Ett faktum som innebär att han - trots två korsbandsskador - står på 99 allsvenska matcher och går upp på 100 om han medverkar i måndagens match mot Kalmar.
– Det ska man ha när man har varit så länge i föreningen som jag. Jag har ju haft en del otur med två tunga skador men det känns ändå okej att jag är uppe på 99 matcher, säger Haris efter torsdagens träning.

Du är en av de stora kulturbärarna i laget, hur känns det?
– Det blir ju så, jag har varit här i sex år nu och det betyder mycket. Det måste vara en av de längsta perioderna för en spelare i Allsvenskan just nu.

Dessutom tillgänglig igen efter två matchers avstängning för det röda kortet mot Elfsborg. Skönt att kunna spela match igen?
– Det är jätteroligt. Det har känts som att vara skadad under den här tiden, man tränar för fullt men kan inte vara med och spela matcherna. Men jag var i alla fall med och spelade i U21-matchen mot AFC senast och nu är det bara att ladda för Kalmar på måndag.

En intressant och viktig match, vad tror du om motståndet?
– Det blir tufft men det är vi som har hemmamatch och kommer trygga med fyra raka segrar i ryggen. Vi går ut för att vinna, inget annat.

Ger tabelläget som tvåa lite extra vind i seglen?
– Tabell, tabell. Det är jättemånga matcher kvar och vi har bara spelat tolv, så det gäller att fortsätta hålla oss på rätt spår. Det är bara det vi ska fokusera på nu, vi kör det klassiska en match i taget.

Slutligen, tror du att du spelar på måndag och kammar hem 100-tröjan?
– Oavsett om det blir den här eller nästa match så kommer tröjan att vara min snart. Men jag hoppas självklart på att jag startar mot Kalmar, avslutar Haris.

Den 1 juli är det dags för den allsvenska återstarten när Djurgården tar emot Kalmar FF på Tele2 Arena. Boka in datumet i kalendern och köp dina biljetter här!

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter