Haris Radetinac förlänger med Djurgården

DIF och Haris hör ihop och det blir två nya år i föreningen för den blårandiga Järnkaminen som aldrig ger upp.

Haris Radetinac kom till Djurgården inför säsongen 2013 och har vid det här laget hunnit med nästan sju år i DIF. En bollskicklig och smart fotbollsspelare som aldrig backar en tum i närkamperna och alltid går all in i varje match - oavsett om det handlar om fullsatta cupfinaler eller höstruggiga U21-matcher på Kaknäs.

Det har dessutom varit en långt ifrån enkel resa med dubbla korsbandsskador och två massiva rehab-perioder för Haris som dock kunnat gå för fullt under de senaste åren och nu skriver ett nytt tvåårskontrakt med Djurgården inför säsongen 2020.
– Jag är stolt och det är skönt att det är klart. Nu kan jag lägga fokus på matcherna som är kvar och jag ser fram emot två år till med Djurgården, säger Haris som efter ett visst resonerande kände att det här var rätt beslut.
– Det är klart att man måste fundera lite extra eftersom jag har familj och barn att tänka på. Men så länge jag är frisk, utan skador och känner mig fräsch känner jag att jag kan bidra till laget. Nu är allt påskrivet och det känns bra.

Det senaste året har bjudit på varierade uppgifter för Haris som ofta gått in och gjort starka insatser som högerback.
– Det har väl varit ett blandat år. Jag har velat hitta tillbaka till det spel jag har haft och i år har jag spelat lite mindre än året innan. Men man krigar på varje dag på varje träning och i år har det blivit en del minuter på en ovan position som högerback och det verkar som att det gått bra efter det jag hört från tränarna. Så sett till helheten gör vi en bra säsong hela laget men för min del vill jag alltid göra det bättre, man är aldrig nöjd, summerar Haris.

Ett välkommet besked för sportchef Bosse Andersson som får behålla en viktig kugge i laget under de två kommande åren.
– Vi har fört diskussioner under hösten och Haris har nu skrivit på ett tvåårsavtal. Han har gjort en väldigt fin säsong både när han spelar från start och när han hoppat in. En fantastisk Djurgårdsambassadör som har varit här i 6,5 år och som alltid ger järnet varenda dag på träning och matcher. En otroligt professionell fotbollsspelare som har flera bra fotbollsår framför sig så vi är glada att han fortsätter hos oss.

Se intervjuer med Haris Radetinac, Kim Bergstrand, och Bosse Andersson med anledning av förlägningen nedan.Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter