Hattrick från Kujovic när BP besegrades

• U21
  • 22 okt 2019

Ett taggat och namnkunnigt DIF vann över BP med 5-1 på Stadshagen i sista U21-matchen för säsongen.

Det var ett A-lagsbetonat Djurgården som klev ut på Stadshagen för en avslutande match i Folksam U21 Norra med Brommapojkarna väntandes på den andra planhalvan. Etablerade namn som bland annat Emir Kujovic, Kevin Walker och Haris Radetinac i startelvan höjde förväntningarna på mötet ett snäpp och det med all rätt.

Redan i fjärde minuten erövrade den alltid lika hårt jobbande Kevin Walker bollen och såg till att Emir Kujovic kunde rulla in 1-0. En smakstart för blåränderna men BP bjöd på bra motstånd med många kvicka och bollskickliga spelare i elvan och PK Bråtveit stod för två fina räddningar på ett par farliga avslut från de rödsvarta.

Men i 18:e minuten skulle det bli nätkänning för DIF igen och åter igen var det Kujovic som höll sig framme på ett välavvägt inlägg från Kevin Walker. Firma Walker/Kujovic låg även bakom 3-0 där Kevin ordnade straffen och Kujo fick fullborda ett äkta hattrick när han kyligt placerade in bollen bakom Simon Graasvoll i BP-kassen.

Det var dock betydligt fler DIF-spelare än ovan nämnda duo som utmärkte sig i den välspelade matchen och Haris Radetinac - en annan järnkamin med konstant hundraprocentig inställning - var nära att skalla in fyran i 35:e minuten, men bollen nickades undan på mållinjen.

BP bjöd å sin sida på en del vassa anfall och i 38:e minuten reducerade Simon Nildén till 3-1 efter ett lurigt inspel från vänsterkanten. Ett resultat som sedan stod sig halvleken ut.

Inför andra fick Radetinac och Jonathan Augustinsson, som bildade ett stabilt mittbackspar med Alexander Abrahamsson under första halvlek, lite välförtjänt vila och P17-landslagsspelarna Linus Tagesson och Anthonio Sanjairag klev in. Samtidigt tog Benjamin Machini över mellan stolparna istället för PK Bråtveit.

Emir Kujovic hann nosa på ett fjärde mål två gånger om men med timmen spelad fick även han vila benen tillsammans med Kevin Walker samtidigt som Melvin Bajrovic och Mattias Mitku klev in.

Djurgården fortsatte att ha ett bra grepp på matchen och de yngre U19-spelarna visade bra fart och vilja där det blårandiga trycket malde vidare. Med dryga kvarten kvar skulle det också ge utdelning när Oliver Granberg väggade sig fram in i straffområdet och rullade in 4-1 bakom Graasvoll.

Game over och för att cementera stängningen av matchen satte även Mattias Mitku dit 5-1 mot slutet efter fint kombinerade med inbytte Ali Khan - som för övrigt byttes in samtidigt som Melker Jonsson, vars inte helt obekante pappa Mattias (med ett s i efternamnet) var på plats för att kolla matchen.

Summa summarum en rolig, tempostark och välspelad fotbollsmatch och U21-tränare Hugo Berggren var nöjd med insatsen.
– En kul match för BP som var supertaggade när de såg att vi kom med ett namnkunnigt lag som bjöd på bra motstånd. Det blir onekligen kvalitet med Emir, Kevin, Jonis, Haris och övriga. Det tog också ut sin rätt och vi fick 3-0 ganska tidigt in i matchen. Sedan fortsätter vi att jobba hårt och följa vårt grundspel, även om vi slarvar lite i försvarsspelet som gör att vi tvingas springa mer än vad vi egentligen behöver.
– I andra halvlek är vi mer juniorbetonade i elvan men kör fortfarande över BP, gör 2-0 i den halvleken och har full kontroll på matchen med bud på fler mål. Så totalt sett en bra match från vår sida, summerar Hugo.

22 oktober, tisdag 15:00Stadshagen