Herrlaget gjorde sin första träning efter uppehållet

Efter tio dagars ledighet var herrspelarna tillbaka i träning under torsdagen.

När spelarna åter svängde in på Kaknäs parkering omkring halv nio under torsdagsmorgonen var det med tio dagars ledighet i ryggen. Efter en gemensam frukost och förberedelser inför träningen var det en spelsugen trupp som äntrade det våta gräset.Kevin Walker och Edward Chilufya, som båda var utanför truppen de sista matcherna innan uppehållet, var tillbaka i full träning och även Chilis zambiska landsman Martin Njobvu deltog och gjorde därmed sin första träning med Djurgården (läs mer om Martin här).

Bara minuter in på träningen öppnade sig himlen fullständigt över Kaknäs och den gräsplan i toppskick som tränarteamet valt att förlägga träningen på för dagen. En kvarts ihållande ösregn gjorde att mattan blev ordentligt blöt och att bollen som en naturlig följd av detta rullade extra fort – bra tempo på i bollspelet inledningsvis således.

Spelarna körde på i regnet en dryg halvtimme, men när åskan och blixtrarna kom allt närmare Kaknäs med omnejd tvingades träningen avbrytas och spelarna gick upp till omklädningsrummen och väntade ut vädret under tak.

bild-10.jpg

bild-11.jpg

bild-12.jpg

Efter en dryg kvarts väntan tillät vädret återigen fotbollsträning, den här gången dock på konstgräset för att inte förstöra gräsmattan. Samtliga spelare deltog i passet utom Haris som var hemma med sjukt barn, och det var en tempostark träning med spelsugna spelare. Träningspasset bestod av en blandning av fysträning och fotboll där det avslutande tvåmålspelet bjöd på både fina dribblingsaktioner från flera spelare och fina mål från bland andra Kevin och Astrit. Även provspelande Martin Njobvu blev målskytt efter ett fint avslut på ett friläge.

Nästa träning är fredag 10:30 på Kaknäs. Som vanligt är du som supporter välkommen att titta på träningen.

bild-9.jpg

bild-1.jpg

bild-2.jpg

bild-3.jpg

bild-4.jpg

Bild-5.jpg
 

Senaste nytt
Fler nyheter