Inför Djurgården - AIK

DIF Dam matchar med ett derby för att kalibrera laget inför den kommande premiären i OBOS Damallsvenskan.

Djurgården - AIK 
Lördag 30 mars 14.00, StadshagenTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Fanny Lång - rehab
Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Ariam Berhane - hälproblem

Riddez om skadeläget:
– Det börjar ljusna lite där både Gugga (Gudbjörg Gunnarsdottir) och Malin Diaz är i full träning. De som inte är med är Ariam Berhane som har haft lite problem med sin hälsena och kommer att vila och Fanny Lång som inte är aktuell för spel. Sedan har vi Alexandra Lindberg som precis har kommit, hon är frisk men behöver en anpassningsperiod och hon kommer inte att spela 90 minuter. Detsamma gäller för Stephanie Malherbe som kommer att spela en del av matchen även hon. Vi har även Tilde Lindwall i full träning sedan igår så där kan det också bli aktuellt med några minuter imorgon.

Spaningar 

– Två nya namn på plats i form av Alexandra Lindberg och Stephanie Malherbe i truppen. Spännande första intryck att inhämta.

– En match som blir det riktiga genrepet innan starten på OBOS Damallsvenskan med tanke på att sju spelare är borta på landslagsuppdrag i samband med sista träningsmatchen mot BP den 6 april.

– Derby är derby trots träningsmatch. En vinst mot rivalerna uppskattas alltid extra mycket.

TränarkollenRiddez om matchen:

– Det är ett genrep så vi kommer inte att chansa men vill fortfarande spela in ett lag. Vi kommer att matcha de som är bäst och fräschast för dagen och vi har en bra konkurrenssituation, så vi kommer att göra en del byten. Det är viktigt att alla känner att de får visa upp sig.

I fokus, enligt Joel:
– Det jag vill se är att vi är lite modiga i vårt anfallsspel och vågar hålla i boll i perioder för att äga matchen. Vi ska inte bli för låga som vi blev mot Kopparbergs/Göteborg utan vi måste tro på vårt eget spel.

Om AIK:

– Hemmahörande i Elitettan.

– Förlorade senaste träningsmatchen mot KIF Örebro med 2-0.

– Har i övrigt gjort bra resultat under försäsongen.

Riddez om motståndet:
– Jag har inte sett dem alls i år utan bara förra säsongen men de har gjort en del bra resultat på försäsongen. De har nya tränare och det känns som en nystart för dem. Min bild av dem är att de vill spela fotboll och jag tror att det kan bli en välspelad match. Sedan är det ju ett derby så det blir alltid lite speciellt och lite roligare än en vanlig  träningsmatch.

Senaste nytt
Fler nyheter