Inför Djurgården - Eskilstuna United

Tele2 Arena ligger redo för match när Eskilstuna gästar på söndag.

Djurgården - Eskilstuna United
Söndag 27 juli 18.00, Tele2 Arena
Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - gravid

Riddez om truppläget:
– Vi har haft många träningar med en i stort sett full trupp under veckan vilket är väldigt positivt. Det är en bra konkurrenssituation i laget och väldigt tydlig att alla verkligen vill vara med så startspelarna får känna flåset i nacket. Det gör också att det blir tuffare att ta ut ett lag och det är precis så det ska vara. Det är roligt att vara i det läget för en gångs skull. 

Spaningar 

  • Matchen spelas efter herrlagets match mot Häcken på Tele2 Arena.
  • Målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir är gravid och har spelat klart för säsongen. Jennifer Pelley har visat att hon är en fullgod ersättare, inte minst genom att hålla nollan mot LB07 i den senaste omgången.
  • DIF.s landslagsspelare Olivia Schough slog en hörna direkt i mål mot LB07. Får vi se en repris på Tele2 Arena? 

TränarkollenRiddez om läget inför matchen:

– Det var ett lättnad att vi vann första matchen efter uppehållet (1-0 mot LB07). Vi var väl överens om att det inte var någon jättebra prestation av oss men vi kom därifrån med tre poäng och jag tror att det stärker våra självförtroenden mycket. Upplägget med spel efter herrarnas match är inspirerande och vi kommer att träna på Tele2 Arena under lördagen för att få känna på underlaget. Många av våra spelare trivs på konstgräs så jag ser det inte som något bekymmer. Jag hoppas att vi kommer att driva på och göra det vi ska. 

Om Eskilstuna United:

  • Hade en tuff vårsäsong med fem poäng och bara två gjorda mål på sju matcher. En poäng- och målskörd som inte alls motsvarade de högt ställda förväntningarna. 
  • Besegrade stjärnspäckade Linköping med 2-0 i måndags och fördubblade därmed antalet gjorda mål. 
  • En av lagets målskyttar mot Linköping, Fanny Andersson, spelade i Djurgården förra säsongen. 


Riddez om Eskilstuna
–  De har haft en liknande säsong som oss och är lite grann i samma läge. De spelade bra i vissa matcher under våren utan att ta poäng och har haft svårt att göra mål. Nu har de fått en omstart med en vinst mot Linköping i första omgången efter sommaruppehållet. De har en bred trupp med många erfarna spelare och jag tror att det kommer att bli en jämn och tight match där vi helt klart kommer att ställas inför utmaningar. Vi slog dem i cupen med 1-0 i Eskilstuna i våras men det var en match som båda lagen kunde ha vunnit. 

 

Senaste nytt
Fler nyheter