Inför Djurgården - Kalmar FF

Äntligen dags för allsvensk återstart när Kalmar gästar Tele2 Arena på måndag.

Djurgården - Kalmar FF
Måndag 1 juli 19.00, Tele2 ArenaTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Jesper Karlström - avstängd pga tre gula kort
Johan Andersson - fot
Erik Berg - känning knä
Jacob Widell Zetterström - huvudskada

Fysteamet om läget i truppen
– Jacob Widell Zetterström har åkt på en smäll mot huvudet och är borta från spel nu igen med tanke på att han hade en hjärnskakning tidigare. Sedan har vi Johan Andersson som vrickade foten i söndags och även Jonathan Augustinsson fick en smäll på foten förra veckan, där får vi avvakta och se men vi är försiktigt positiva. I övrigt har Erik Berg lite problem med ett knä så det tar vi dag för dag, förklarar naprapat Christian Andersson.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Jonathan Augustinsson, Buya Turay

Spaningar 

  • Dags att stilla fotbollsabstinensen när serien äntligen kickar igång igen. Var på plats!
  • Haris Radetinac kan göra sin hundrade allsvenska match i DIF om han spelar på måndag.
  • Edward Chilufya är tillbaka och spelade en timme i U21-matchen mot AFC. Får vi se honom i aktion mot Kalmar?

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi gillar ju att träna men det är klart att en månad mellan matcherna är lite mycket. Så det känns skönt att det drar igång igen, säger ”Tolle” som har sett ett antal positiva indikationer inför omstarten.
– Vi har haft fokus på fys efter omstarten och så fick vi en träningsmatch att jobba vidare ifrån. Nu har vi fortsatt den här veckan med bra intensitet där vi hade en otroligt fin onsdagsträning i regn så att planen var snabb och kvick hela träningen igenom. I övrigt har vi fortsatt med uthållighetsfokus och alla jobbar hårt, precis som vi vill att det ska vara, och det är många spelare som har stått för bra prestationer. Annars jobbar vi vidare med våra grundprinciper och vrider och vänder på olika saker hela tiden där vi är kollektiva och vill göra samma saker så mycket som möjligt.

Om Kalmar

  • Magnus Pehrsson återvänder till Tele2 Arena, den här gången som tränare för KFF.
  • 13 inspelade poäng på tolv matcher innebär en elfteplats inför återstarten.
  • Har vunnit båda sina träningsmatcher under uppehållet mot Hammarby och Nordsjälland.

Thomas Lagerlöf om Kalmar
– De spelade ju en träningsmatch senast mot Nordsjälland och gjorde fyra mål och släppte in tre. Annars har de ju varit ganska snåla åt bägge hållen under våren med få gjorda och insläppta mål. Så det här kanske var en vändning för dem men då får vi se till att göra vårt för att det inte ska fortsätta på den vägen. Men innan dess har det som sagt varit många täta och tighta matcher och det är nog det vi förväntar oss på måndag. Sett till formation har de spelat med tre- eller fembackslinje där det ofta varit mer defensiv balans och sedan har de varierat framåt där de har kört med en, två eller tre forwards, konstaterar Tolle.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Köp biljett

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter