Inför Djurgården - Piteå

Streckdramat går in i slutfasen och nya synnerligen viktiga poäng står på spel när Piteå gästar Stadion.

Djurgården - Piteå IF
Söndag 20 oktober 13.00, Stockholms Stadion


Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - gravid

Pierre Fondin om truppläget:
– Vi räknar med att alla kommer att kunna träna fullt under fredagen, bortsett från de långtidsskadade, så truppläget ser bra ut.

Spaningar 

  • Hoppet lever och seger eller kryss kan bli oerhört betydelsefullt i streckkampen mot Limhamn Bunkeflo som möter starka Linköping borta.
  • Portia Boakye missade matchen senast på grund av huvudskada men är nu tillbaka i träning.
  • Kryss kan räcka långt, viktigt att inte släppa till för mycket bakåt även om offensiven inte får försummas.

Tränarkollen

Pierre Fondin om läget inför matchen:
– Det är två matcher kvar och vi är en poäng bakom Limhamn Bunkeflo. Just nu har vi en bättre målskillnad vilket gör att en enda poäng mer kan räcka. Den här omgången spelar vi innan LB igen och det kan ju vara så att ett kryss är ett bra resultat för oss om LB skulle förlora. Men det är svårt att spekulera i sådant på förhand så vi får försöka att gå in i den här matchen och inte förlora för att sedan förhoppningsvis kunna få med oss tre poäng för att sätta press på LB inför deras match, säger Pierre som har kunnat arbeta med laget i en poängmässig medvind efter segern mot Kungsbacka.
– Det är ju alltid lättare att gå till jobbet veckan efter en trepoängare i helgen. Så känslan i gruppen är bra och lättsam men det märks ändå att ingen svävar iväg. Alla vet att vi fortfarande är på nedflytningsplats och att det krävs ett hårt jobb. Det är ingen som är för glad och nöjd utan alla har helt klart för sig vad som gäller nu inför de sista omgångarna.

Om Piteå IF:

  • På sjunde plats i tabellen med 30 inspelade poäng.
  • Julia Karlenäs och Madelene Janogy är lagets bästa målskyttar med sju mål var i serien.
  • Stark defensiv med endast 18 insläppta mål på 20 matcher.

Pierre Fondin om Piteå: 
– De är ju förra årets svenska mästare men har haft det lite tyngre med resultaten i år. Piteå är det lag som kryssat mest den här säsongen och det är små marginaler som skiljer från att vinna matcher och ligga i toppen. Nu ligger de på en position där de inte vill befinna sig, men det är fortfarande ett väldigt bra lag. De har ju behållt i stort sett samma lag som förra året och är tunga att möta. Deras signum är ju att de jobbar väldigt hårt i alla moment under 90 minuter inklusive övertid. Så även om de har haft det tuffare med att avgöra matcher i år så är det samma Piteå som tog SM-guld förra året. En tuff men intressant utmaning för oss.

Biljett till matchen köper du här eller direkt i entrén på söndag. Avspark: 13:00.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter