Inför Djurgården - Sirius

Serieledande Djurgården jagar tre nya poäng på Tele2 Arena.

Djurgården - Sirius 
Lördag 10 augusti 16.00, Tele2 ArenaTruppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström 
Jonathan Augustinsson 
Astrit Ajdarevic
Jesper Karlström (avstängd)

Fysteamet om läget i truppen:
– Jonathan Augustinssons skada håller honom fortfarande borta från laget. Astrit Adjarevic och Edward Chilufya bröt senaste matchen på grund av skador, men "Chili" har tränat med laget i veckan och siktar på spel. 

Drabbas av avstängning vid gult kort: Elliot Käck, Jonathan Ring, Buya Turay.

Spaningar 

  • Jesper Karlström är avstängd efter sitt sjätte gula kort för säsongen. Det kan bli läge för Curtis Edwards att visa upp sig för sin nya hemmapublik. 
  • Vårsäsongens möte mellan lagen i Uppsala slutade med en 2-0-seger för Djurgården. Målskyttar var Jonathan Ring och Nicklas Bärkroth.
  • Djurgården och Sirius har mötts tio gånger i Allsvenskan. DIF har sju segrar medan Sirius har två. Många Blåränder minns nog med fasa förlusten i hemmapremiären 2017, 0-2 inför nästan 27 000 åskådare. 

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi har många spelare som är i form och gjorde en bra match i Borås senast bortsett från vissa skönhetsfläckar. Vår inledning var lite svajig med för många bolltapp och vi hade kunnat vara lite kallare i slutet av matchen då det blev mycket duellspel, men sett över 90 minuter är vi helt överlägsna. Vi gjorde mycket av det som vi hade pratat om innan och det är inget annat lag som har vunnit borta mot Elfsborg i år så det var definitivt en jättebra insats. 
 
– Mot Sirius kommer det att bli en helt annan match mot ett annat typ av motstånd. Jag ser gärna att vi lyckas driva tempot som vi försökte göra mot Häcken i den senaste hemmamatchen även om det var väldigt varmt.

–  Så klart stör det oss att Jesper Karlström är avstängd för det är en jätteskicklig spelare, men att folk är avstängda och skadade är en del av det hela. Vi har många bra spelare som är sugna på att komma in så det kommer vi att lösa.
 

Om IK Sirius

  • Det finns gott om ex-Djurgårdare i truppen. Kebba Ceesay, Jesper Arvidsson, Daniel Jarl och Tim Björkström är fyra försvarsspelare som har alla ett förflutet i blårandigt. 
  • Philip Haglund och Sam Lundholm är lagets bästa målskyttar med fem mål var i årets Allsvenska. Haglund har även tre målgivande passningar på sitt konto. 
  • Med 18 poäng på lika många matcher ligger laget på elfte plats i tabellen. 

Thomas Lagerlöf om Sirius:
 – De har gjort bra resultat mot topplag på bortaplan efter sommaren. De slog Norrköping borta och kryssade mot Malmö i en match som de, precis som Malmö, lika gärna kunde ha vunnit. Sirius brukar ta poäng när de sätter sitt försvarsspel, men de har släppt in lite för många och för enkla mål när de hamnat snett. När de får tid i sitt uppbyggnadsspel så är de skickliga och spelar bort de flesta lagen. De kan gömma bollen ganska länge och det vill vi försöka undvika genom att sätta press på dem. Samtidigt så får vi vara ödmjuka och, om vi hamnar lite fel, acceptera att vi kommer att behöva försvara oss under lite längre stunder emellanåt för så pass skickliga är de. Det krävs att vi gör det vi ska framåt och provocerar dem till misstag. 


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

Senaste nytt
Fler nyheter