Inför Eskilstuna - Djurgården

Dags för avgörande match om semifinalplatsen i Svenska Cupen där DIF Dam går för seger.

Eskilstuna United - Djurgården 
Lördag 9 mars 13.00, TunavallenTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Gudbjörg Gunnarsdottir - rehab
Fanny Lång - rehab
Evelina Finndell - åkte på en smäll mot Tyresö, frågetecken.
Sheila van den Bulk - fick också en smäll mot TFF, frågetecken.

Spaningar 

– Landslagsspelarna Schough, Folkesson, Sigurdadottir, Arnardottir och Lindwall återvänder efter Algarve Cup och F19-landslaget. Viktiga injektioner i laget som dock bara hinner med en träning med laget under fredagen.

– Seger är ett måste med tanke på att ett extra plusmål för Eskilstuna ger dem gruppsegern vid kryss.

– Trögt genrep bra sk premiär? Joel Riddez var inte nöjd efter helgens förberedande träningsmatch mot Tyresö men tyckte att laget fick bättre fart i andra halvlek. Förhoppningvis tar spelarna det vidare därifrån.

TränarkollenRiddez om matchen:

– Det ska bli kul. Vi har sett fram emot att få en riktig tävlingsmatch som betyder något, berättar Joel som måste satsa på vinst för avancemang. 
– Det är enkla premisser så det är bara att gå för det. Det är två jämna lag som möts så det blir en intressant match.

I fokus:
– Vi ser mer till helheten där vi jobbat med både offensiven och defensiven. Det har varit svårt eftersom det varit många spelare borta den här veckan med sina landslag så vi har inte kunnat rikta in oss så mycket på den här matchen. Vi har förberett med video och pratat om lösningar idag men eftersom landslagsspelarna kommer först till fredagens träning så blir det ganska kort om tid. Vi har ju ändå vårt grundspel att falla tillbaka på och sedan tränar vi på vissa delar där motståndarna har svagheter och styrkor. Så totalt sett blir det nog inga stora förändringar, säger Joel.

Om Eskilstuna United

– Har precis som Djurgården två vinster mot KIF Örebro och Uppsala i gruppen.

– Slutade sexa i OBOS Damallsvenskan förra året.

– Fd DIF-spelaren Fanny Andersson återfinns numera i Eskilstuna.

Riddez om Eskilstuna United:
– De har visat en bra stabilitet som de haft sedan hösten. Ett skickligt allsvenskt fotbollslag som alltid gör jobbet och det så klart blir ingen lätt match för oss. Vi brukar alltid spela jämna matcher mot dem och det förväntar jag mig den här matchen också.