Inför Eskilstuna United - Djurgården

Mycket viktiga poäng på spel när Djurgården beger sig till Tunavallen på onsdag.

Eskilstuna United - Djurgården
Onsdag 14 augusti 19.00, TunavallenTruppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - gravid
Stephanie Malherbe - skada

Riddez om truppläget:
– Stephanie Malherbe gick ju ut mot Rosengård och hon är inte klar för spel än. I övrigt så får vi se, det är lite småskavanker med det täta matchschemat men det är ingen mer som jag räknar bort som det ser ut nu.

Spaningar 

  • Sexpoängsmatch i ett läge där DIF gärna får ha lite marginaler på sin sida den här gången efter en tuff period med motlut.
  • Ett tätt spelschema just nu men truppen är så gott som intakt bortsett från Stephanie Malherbe och långtidsskadorna vilket ger valmöjligheter för Joel Riddez.
  • Stark urladdning av F19 mot Uppsala i söndags. Seger med 7-2 med mål från Ariam Berhane, Cassandra Larsson och Wilma Sjöholm ger positiva signaler.

Tränarkollen

Riddez om läget inför matchen:
– Alla lag påverkas av resultat och där är vi nu efter en jobbig resultatmässig period. Spelmässigt tycker jag att vi kunde se ljusglimtar mot Växjö och att vi är på väg åt rätt håll men så länge inte resultaten kommer mår ju varken spelare eller ledare speciellt bra. Så vi kommer att arbeta med de bitarna vi gjorde bra mot Växjö för att förstärka dem och alla jobbar stenhårt för att det ska lösa sig.

Om Eskilstuna United:

  • På nionde plats i tabellen, fem poäng före DIF.
  • Stod för ett starkt motstånd senast lagen möttes på Tele2 Arena då Eskilstuna vann med 3-0.
  • Loreta Kullashi är lagets bästa målskytt med fyra gjorda mål.

Riddez om Eskilstuna 
– Det är så klart en tuff match. Eskilstuna har gjort det bra sedan uppehållet, efter en tuff vår, och har fått in lite självförtroende i laget. Framför allt har de gjort en del mål vilket de hade problem med tidigare, de gjorde ju till exempel tre mot oss på Tele2 Arena även om det kanske inte speglade matchen.
– Men det brukar oftast bli ganska tighta matcher mellan oss med något mål hit eller dit. Jag förväntar mig att det blir en tuff och en fysisk match även nu mot ett lag i bra form och trots att Eskilstuna förlorade i slutminuterna mot Rosengård senast gör de en ganska bra match där. Så vi måste upp i toppnivå på onsdag men lyckas vi med det har vi alla möjligheter att slå dem.

Senaste nytt
Fler nyheter