Inför KIF Örebro - Djurgården

Djurgården beger sig till Behrn Arena i jakt på viktiga poäng i OBOS Damallsvenskan.

KIF Örebro - Djurgården
Onsdag 31 juli 19.00, Behrn Arena
Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Gudbjörg Gunnarsdottir - gravid
Ogonna Chukwudi - rygg

Riddez om truppläget:
– Irma Helin var med och tränade lätt igår så hon bör vara uttagningsbar. Sedan har vi Ogonna Chukwudi som är ett frågetecken med tanke på att hon har problem med sin rygg, så där får vi utvärdera läget. I övrigt är alla friska och redo för spel.

Spaningar 

  • Dags att studsa tillbaka och plocka poäng efter den tunga förlusten mot Eskilstuna.
  • Irma Helin var tillbaka i träning i måndags efter sjukdom i helgen och är förhoppningsvis redo för spel.
  • Anfallsspelet har inte klickat helt sedan återstarten. Dags för islossning nu på onsdag? 

TränarkollenRiddez om läget inför matchen:

– Det är ett intensivt program just nu eftersom vi spelade match i söndags och det är klart att alla var långt nere efter insatsen mot Eskilstuna som ingen av oss var nöjda med. Vi underpresterade ordentligt och det var tråkigt när vi fick möjligheten att visa upp oss inför mycket folk på Tele2 Arena. Det blev tufft för oss och det gjorde att vi fick ägna måndagen åt att rensa skallarna efter den matchen och kolla på vad som gick fel. 
– Men nu är det snabbt på nästa match och det känns ganska skönt att den kommer så tätt inpå. Vi stänger Tele2-butiken och tittar mot Örebro istället. Vi kör återhämtning, sätter en tydlig matchplan och satsar på att studsa tillbaka direkt. Det är en tight och jämn serie med mycket matcher så vi måste släppa och gå vidare. Vi vet att vi kan bättre och det gäller att plocka fram det nu och sätta på sig krigarmunderingen.

Om KIF Örebro:

  • Har gått starkt och ligger på fjärde plats med 17 inspelade poäng.
  • Heather Williams är lagets bästa målskytt med tre fullträffar.
  • Snabba i omställningarna - DIF måste vara på på tårna i defensiven.


Riddez om KIF Örebro
– Örebro är ju ett lag som verkligen har gått bra i år. De var tippade i botten men har gjort väldigt bra prestationer och under uppehållet har de ju slagit Piteå borta och kryssat mot Göteborg, så de är i superform. Det blir en spännande utmaning för oss och vi började prata om det i måndags. Vi har ju inte så mycket tid på oss att träna inför matchen men vi försöker få in några delar som vi kan använda. Men det är ett väldigt kontringsstarkt lag med många snabba spelare framåt så det måste vi se upp med.

Senaste nytt
Fler nyheter