Företag

Inför Kungsbacka DFF - Djurgården

  • Damer
  • 25 apr 2019

DIF Dam beger sig västerut med sikte på årets första allsvenska trepoängare.

Kungsbacka DFF - Djurgården
Lördag 27 april 15.00, Påskbergsvallen




Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:

Sheila van den Bulk - knäskada
Kim Sundlöv - knäskada
Stephanie Malherbe - känning

Riddez om truppläget:
– Det ser i stort sett bra ut. Vi har ett frågetecken för Stephanie Malherbe som fick problem i Piteå och klev av i halvtid och där vi får se hur det artar sig. I övrigt är alla i full träning och vi hade även en fin F19-match när vi slog Hammarby med 7-0, där visade många spelare att de vill vara med och konkurrera. Under onsdagen genomförde även Sheila Van den Bulk sin operation av korsbandet så nu är både hon och Kim Sundlöv klara med den biten.

Spaningar 

– Två bra insatser mot starkt motstånd av DIF i starten av OBOS Damallsvenskan men dessvärre noll poäng. Dags för utdelning nu på lördag?
– Inga nya skador eller sjukdomar ger arbetsro i truppen inför matchen.
– Olivia Schough gjorde ett nytt starkt avtryck senast mot Linköping. Fortsätter dominansen på lördag?

Tränarkollen



Riddez om läget inför matchen:

– Det är klart att vi hade velat ha poäng i de två första matcherna och det är surt att stå på noll. Men vi har gjort en del bra saker i de här matcherna och vi känner att vi blir lite bättre hela tiden. Fortsätter vi med den utvecklingen vi har nu så kommer poängen. Det handlar om att rätta till saker över tid, säger Joel som har respekt för motståndet som väntar.
– Alla matcher kommer att bli tuffa på sitt sätt och lever sina egna liv. Men det är klart att vi är ute efter poäng nu.

Om Kungsbacka DFF:

– Har inlett med två raka förluster mnot Vittsjö och Kopparbergs/Göteborg.

– Nykomling i OBOS Damallsvenskan efter uppflyttning genom serieseger i Elitettan 2018.

Riddez om Kungsbacka
– De har haft en tuff start men de vann väldigt mycket matcher förra året, så vi måste vara hundra procent för att vinna  på lördag. Det är det vi ska sträva mot och göra det bra nu under sista träningarna innan match. Bygga på det som är bra och rätta till det som varit mindre bra med fokus på en väldigt bra prestation, säger Joel som ser fram emot att möta ett bollskickligt Kungsbacka.
– De är ett lag som vill spela boll på sitt sätt med både kontringsspel och tydlig speluppbyggnad. Sedan är det klart att de är nykomlingar och kanske behöver ställa om lite till en ny serie. Det kan ta lite tid men det finns kvaliteter i deras lag, annars vinner du inte Elitettan. Så vi måste ha en stor respekt för dem.

27 april, lördag 15:00Varberg Energi Arena.

Kungsbacka DFFDjurgården
1-2 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat