Inga poäng med hem från Kristianstad

• Damer
  • 25 aug 2019

Djurgården slet och kämpade men fick till slut vända hem med ytterligare en förlust när Kristianstad vann med 2-0 på hemmaplan.

Efter en tuff period med sex raka förluster blåste förändringens vindar genom ledarstaben i DIF Dam i fredags. En rockad genomfördes där Pierre Fondin klev vidare från assisterande till huvudtränare medan Joel Riddez nu kan lägga fullt fokus på jobbet som sportchef.

Det bidrog givetvis till en stor nyfikenhet över om den nya ledarstrukturen skulle leda till det efterlängtade trendbrottet.
– Det här blir som en nystart för oss och vi hoppas att det ger en positiv energi till laget, konstaterade lagkapten Mia Jalkerud inför avspark.

Bra fart var det också från start och Jalkerud hittade Olivia Schough i djupet redan i tredje minuten men avslutet gick rakt i famnen på Brett Maron i hemmakassen. DIF fortsatte att ösa på och skapade tryck och en del hörnor. Även Kristianstad hotade med en farlig hörna och det blev startskottet på en bra period för hemmalaget som satte den nykomponerade backlinjen med Hanna Folkesson som mittlås på prov.

De defensiva uppgifterna löstes dock fint och de klara målchanserna lyste med sin frånvaro med undantag för när Amanda Edgren hotade med en nick i bra läge som lyckligtvis gick rakt i gapet på Jennifer Pelley. Ännu lite farligare blev det när Rita Chikwelu drog till på volley mitt i boxen men skottet gick strax utanför.

I övrigt var det fortsatt chansfattigt och halvleken puttrade lågintensivt vidare i den påtagliga sensommarvärmen men i halvlekens sista spark hettade det till rejält när Alexandra Lindberg prickade stolpen efter en hörna.

Direkt därefter ljöd pipan för halvtid och Djurgården gick till pausvila med nollan intakt bakåt och ett bra läge inför de kommande 45 minuterna.

Dessvärre skulle det bli en olycklig start av andra halvlek. En inläggsfrispark landade framför fötterna på hemmalagets notoriska målskytt Therese Ivarsson som tryckte in bollen i mål och uppförsbacken var åter ett faktum.

På ett signifikativt sätt träffade sedan Mia Jalkeruds avslut ribbans överkant i anfallet strax efter när Djurgården inledde kvitteringsjakten. Även Kristianstad träffade ribban i 55:e efter en nick på hörna men på returen höll sig Ivarsson framme med pannan och noterade sitt andra mål för dagen.

Matchen blev intensivare och Kristianstad hotade ett par gånger om men DIF jobbade på och var nära en reducering när Jalkeruds inspel letade sig förbi två framrusande DIF-spelare. Det var sista insatsen för DIF-kaptenen som sedan bytte av med Petronella Ekroth medan Folkesson flyttades upp på det centrala mittfältet.

DIF jobbade vidare men exponerades också bakåt när laget jagade ett mål och Jennifer Pelley stod för en fin räddning på Anna Welins tunga skott i 67:e minuten. Blårandiga chanser kom ändå som när Ogonna Chukwudi fick en fin pass av Malin Diaz och försökte lobba över Brett Maron men avslutet hamnade i målvaktshandskarna på Maron.

Pierre Fondin testade att skaka om lite till och bytte in Ariam Berhane medan Tilde Lindwall lämnade plats med kvarten kvar. Men förutom en potentiell straffsituation och ett jätteläge för Ogonna Chukwudi, efter fin framspelning av Schough, blev det inte några mål för DIF som ändå kämpade frenetiskt hela vägen fram till slutsignalen.

Fortsatt tufft tabelläge för blåränderna således och nu väntar ett landslagsuppehåll där laget får en möjlighet att jobba vidare under träningarna innan serien drar igång igen med match borta mot FC Rosengård den 8 septemb

25 augusti, söndag 15:00Kristianstads Fotbollsarena