Inga poäng på Behrn Arena

Det blev ingen tillbakastuds för Djurgården som åkte på en ny tung förlust mot ett formstarkt KIF Örebro.

Ett tilltufsat men revanschlystet Djurgården klev ut på Behrn Arena för att ta sig an ett formstarkt KIF Örebro med en mycket tight defensiv som hållit nollan i fem raka matcher. Joel Riddez valde att skaka om lite i laget och ändrade uppställningen till 3-4-1-2 där Alexandra Lindberg var tillbaka från start medan Tilde Lindwall fick ge plats..

Det började dock tufft för den nykomponerade backlinjen när en helt ren Evelina Summanen  fick måtta skott mitt i boxen, men Jennifer Pelley stod för en grym räddning och motade bollen via stolpen. Strax därefter osade det katt igen när ständigt oroande Summanen slog en öppnande boll i djupet där endast ett misslyckat mottag förhindrade ett nytt friläge.

Djurgården såg lite yrvakna ut och det var en del slarv i passningsspelet och när Elin Rombing fick ett öppet läge mitt i boxen i 12:e minuten klev Jennifer Pelley ånyo fram som en räddande ängel med en grym räddning.

Men DIF skulle få en fin möjlighet när Örebro drog på sig en frispark nära straffområdeslinjen, dessvärre hamnade Irma Helins frispark mitt i skopan på Mimmi Paulsson-Febo. Men Helin ville mer och började fördela bollar centralt och känslan var att DIF sakta åt sig in i matchen.

Örebro stack emellan med några lägen innan Mia Jalkerud skulle presentera sig genom att vända runt och prickade ribban med ett tungt distansskott. Det var chansrik och underhållande och Heather Williams var nära att överlista Pelley med ett lurigt inläggsskott men Djurgårdens amerikanska keeper lyckades tippa bollen över.

Men i 28:e minuten kunde dock inte Pelley stå emot längre när fd DIF-spelaren Jenna Hellstrom, på ett släkten är värst-aktigt sätt, satte 1-0 för hemmalaget. Strax därefter fick sedan Kayla Braffet rulla in 2-0 efter ett högerinlägg från Hellstrom och uppförsbacken blev allt brantare för DIF.

Örebro fortsatte att mala på för ett tredje mål medan DIF fick försvara sig och hade svårt att hitta igenom hemmaförsvaret för egen del. Signalen för halvtid kom befriande och Riddez och laget fick en möjlighet att samla styrkorna inför de kommande 45 minuterna.

Inga byten inför andra halvleken och DIF såg snäppet piggare ut och skapade ett visst tryck inledningsvis. Samtidigt var Örebro inte alltför angelägna om att flytta upp spelet men en fast situation med ett lite tveksamt försvarsmässigt agerande räckte för ett tredje mål. En lång frispark landade till slut framför fötterna på Jenna Hellstrom, vem annars?, som kunde rulla in bollen i nät.

Ytterligare en spik i kistan och det såg riktigt mörkt ut för DIF. Tränare Riddez prövade med att byta in Tilde Lindwall och Stephanie Malherbe istället för Mia Jalkerud och Hanna Folkesson men de riktigt heta lägena ville inte dyka upp. Örebro satte å sin sida Pelley i arbete som fick rädda ett antal skott.

Ett fint läge för ett tröstmål skull sedan komma mot slutet när Tilde Lindwall slog en fin djupledsboll men Olivia Schough hann inte fram i tid. Men Schough skulle ändå få göra ett mål till slut efter en ny framspelning från Lindwall och lyckades i alla fall spräcka Örebros defensiva svit med fem raka nollor bakåt.

En liten ljuspunkt under en tung kväll men ett riktmärke att ta med sig för att ladda om och ta sig upp på hästen igen inför den mycket viktiga och tuffa hemmamatchen mot Rosengård på måndag. Då hoppas vi att laget kan kliva ut på Stadion med ny energi.

Senaste nytt
Fler nyheter