Inga poäng på Tunavallen

• Damer
  • 14 aug 2019

Trots att Djurgården jagade ikapp två gånger om blev det Eskilstuna som la beslag på alla tre poängen efter seger med 4-2.

Det var en match med en touch av ödeskarakaktär när ett DIF i motvind jagade ett trendbrott på Tunavallen. Men några tvivel syntes knappast när Djurgården rivstartade efter avspark med snabbt bollrullande och full fart framåt där Alexandra Lindberg stod för en farlig nick strax över redan i andra minuten. DIF fortsatte att trycka på framåt men samtidigt märktes det tydligt att hemmalaget var vassa i sina omställningar.

DIF fortsatte att hota med en farlig hörna som till slut rensades efter ett frekvent biljardstudande i straffområdet. Men det var Eskilstuna som skulle komma allra närmast när Loreta Kullashi fick fritt fram i boxen, lyckligtvis stod Jennifer Pelley för en riktigt vass räddning. Det blev dock startskottet på en bra period för hemmalaget och i 16:e minuten skickade Cajsa Åkerberg iväg vad som såg ut som ett tänkt högerinlägg men som styrde rakt mot mål och seglade in via ribban bakom Pelley.

En mardrömslik start med tillhörande uppförsbacke och målet gav energi åt Eskilstuna som kopplade grepp om matchen. I 29:e minuten såg det oroande ut på nytt men Alexandra Lindberg löste en knivig omställningssituation på ett utmärkt sätt med ett par viktiga brytningar. När Olivia Schough sedan ordnade en frispark framme vid straffområdeslinjen gavs en gyllene kvitteringsmöjlighet. Schough tog den själv med en fin leverans men hemmalagets keeper Emilie Lundberg stod för en akrobatisk räddning på det hårda skottet.

Men även i DIF fanns det räddande änglar och Petronella Ekroth stod för en viktig rensning på ett farligt högerinlägg innan signalen för halvtid gick. Ett tufft men inte omöjligt läge för Djurgården som inte fick spelet att sitta helt under slutet av halvleken på samma sätt som under den starka inledningen.

Inga byten i paus men det behövdes uppenbarligen inte för DIF replikerade omedelbart. Portia Boakye servade in en fin inläggsfrispark som Mia Jalkerud nickade i ribban. Men på returen högg Petronella Ekroth som en kobra och skallade in en mycket efterlängtad kvittering.

Men glädjen blev tyvärr inte alltför långvarig. En retur från ett högerinlägg landade hos Felicia Rogic vars flacka skott letade sig in bakom Pelley. Detta efter en period av ställningskrig och knappa halvchanser för båda lagen så det kändes som en hyfsat oväntad käftsmäll med knappa timmen spelad.

DIF satte igång en ny kvitteringsjakt och Ingibjörg Sigurdadottir var oerhört nära efter en dribblingsraid i straffområdet. Men än en gång var Emilie Lundberg i vägen med en vass räddning. Nästa läge fick Hanna Folkesson som fick måtta mitt i boxen men skottet styrde utanför via ett DIF-ben.

En viss deja vu av stolpe ut-trenden som hållit i sig under säsongen dök upp och Joel Riddez gjorde ett dubbelbyte med Tilde Lindwall och Julia Walentowicz in istället för Helin och Ekroth i 72:a minuten. Strax efter var Kulashi nära att stänga matchen men Jennifer Pelley stod för en viktig räddning på avslutet.

Istället skulle DIF öppna upp matchen igen och hoppet tändes. En ny fast situation, en ny nick som Lundberg räddade men Hanna Folkesson höll sig påpassligt framme och nickade in 2-2 till vilt jubel bland DIF-spelarna.

DIF jagade ett ledningsmål nu och Julia Walentowicz visade pigga ben och var nära att bryta sig igenom på högerkanten men den efterföljande hörnan skulle bli problematisk. Istället för en DIF-chans fick hemmalaget en snabb omställning och till slut rullades bollen in till Felicia Rogic som satte sitt andra mål för kvällen.

Oerhört tungt för Djurgården som jagat ikapp två gånger om och det skulle bli ytterligare salt i såren när Jennifer Pelley styrde in ett högerinlägg från Kaisa Collin i eget mål till 4-2. Ridå ned med besked och Eskilstuna höll sedan utan problem undan sin ledning under de tre övertidsminuterna.

För Djurgårdens del innebar det ännu en svidande förlust i en väldigt tung svit. Nu gäller det att backa upp våra damer på plats för att vända trenden när KIF Örebro gästar Stockholms Stadion den 21 augusti. Då är det förhoppningsvis dags för efterlängtade poäng på hemmaplan. Var på plats!

14 augusti, onsdag 19:00Tunavallen