Inget spel för gravida Gudbjörg Gunnarsdottir

Djurgårdskeepern går i väntans tider och är därmed borta från fotbollen under en längre period.

Som många redan har noterat har Gudbjörg Gunnarsdottir inte varit tillgänglig för spel på sistone. Men det handlar inte om någon skada utan betydligt mer positiva nyheter där ”Gugga”, som hon alltid kallas i laget, väntar barn. 

Nu är det dock dags att offentliggöra den glada nyheten och den isländska landslagsmålvakten slipper kamouflera det faktiska läget med diverse skavanker och sjukdomar inför matcherna.
– Jag är gravid nu och ser jättemycket fram emot det så det känns skönt att kunna gå ut med det. Förra matchen sa vi att jag hade ont i axeln och i sändningen sa de att jag var sjuk så det blev lite rörigt att mörka det. Utöver det har jag varit och halvtränat lite för att hålla en viss närvaro. Så även om det kanske är lite tidigt går det inte riktigt att vänta längre, berättar Gugga som främst är fullt fokuserad på graviditeten och därefter tar nästa beslut om när det är dags att återvända mellan stolparna.
– Jag har inte bestämt vad som händer efteråt. Men med tanke på att jag opererade hälsenan förra säsongen så mår jag fysiskt sett bättre än jag gjort på flera år. Samtidigt är det så att jag ska få tvillingar så man vet inte riktigt hur det blir. Men självklart ska jag se till att vara i fysisk form så att jag kan göra en comeback när det väl är dags.

Att glädjen är stor över beskedet är självklart men det innebär också en längre period med paus från fotbollen.
– Det är lite splittrat. Det ska bli jättespännande att bli förälder men fotboll har alltid varit en så stor del av mitt liv så  det kommer att bli jobbigt att vara vid sidan av och inte kunna bidra i matcherna. Det är alltid nervöst att se laget spela från läktaren, säger Gugga som ändå känner sig helt lugn med att lämna över till comebackande Jennifer Pelley.
– Det var verkligen en perfekt lösning att hon kunde komma tillbaka från USA. Hon känner laget och kan backlinjen så hon behöver ingen startsträcka. Sedan fick vi dessutom tillbaka Nichole Persson från BP så det ser stabilt ut.

 Tiden får som sagt utvisa när det blir dags för en återkomst men Gugga kommer att följa laget noggrant under tiden.
– Vi får skaffa en stor barnvagn att ta med på Stadion och det känns bra att det kommer två nya djurgårdare in i Djurgårdsfamiljen, avslutar hon med ett skratt.

För tränare Joel Riddez del innebär det en snabb målvaktsrockad där Jennifer Pelley nu vänt tillbaka till Sverige från sin flytt hem till USA och han är nöjd med att allt löst sig på ett snabbt och smidigt sätt.
– Det är två olika perspektiv. Först och främst är det jätteroligt att Gugga är gravid. De har kämpat för det och vi är väldigt glada för hennes skull. Sedan var ju Gugga väldigt proffsig och tog kontakt med mig tidigt vilket gjorde att vi kunde förbereda oss och kontraktera Jennifer Pelley under hela året. Så vi känner att vi har löst det på ett bra sätt fotbollsmässigt även om vi kommer att sakna en bra målvakt. Men vi står väl rustade och förbereder oss på att välkomna två nya djurgårdstvillingar till världen om ett antal månader, summerar Joel.

Senaste nytt
Fler nyheter