IQ och projektet Fotboll utan fylla besökte Kaknäs

På Djurgårdens initiativ kom IQ och projektet Fotboll utan Fylla (FuF) på besök till Kaknäs och berättade om sin verksamhet.

Dagarna innan den allsvenska återstarten samlades spelarna innan träningen och fick information kring hur IQ och STAD (Stockholm förebygger alkohol och droger) jobbar med att skapa en positiv fotbollsupplevelse för så många som möjligt. Detta genom att minska andelen kraftigt berusade personer på fotbollsmatcher och att förändra attityden till alkohol i samband med fotboll.

Besöket mottogs mycket väl bland spelarna som ställde frågor till Åsa Markén, kommunikationsansvarig IQ.se, och Pär Carlsson, projektledare för STAD.
– Det känns jättebra att få informera och ha ett samtal med Djurgårdens spelare om detta, säger Åsa Markén.

IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget. Deras uppdrag är att verka för ett smartare förhållningssätt till alkohol. Kunskap är grunden för IQs arbete, där de tar fram och presenterar ny kunskap om attityder och olika aspekter av alkohol, gällande exempelvis normer och konsumtion.

Arbetet som genomförts sedan 2015 har gett positiva resultat. Till exempel har antal nekanden när kraftigt berusade personer försökt köpa alkohol på arenan ökat från 32% till 57%. Vinsterna är många, bland annat en bättre stämning på arenan, och en tryggare miljö för såväl besökare som arrangör.

Vi tackar IQ och STAD för besöket!

Den 1 juli är det dags för den allsvenska återstarten när Djurgården tar emot Kalmar FF på Tele2 Arena. Boka in datumet i kalendern och köp dina biljetter här!

Senaste nytt
Fler nyheter