Irma Helin första gästen i SvFF:s nya podcast

Djurgårdens mittfältsstjärna Irma Helin är först ut i den nya podcasten som kom ut med sitt första avsnitt under tisdagen.

I dag, tisdag, släppte Svenska Fotbollförbundet en ny podcast, och Djurgårdens Irma Helin är gäst i första avsnittet, tillsammans med Linda Wijkström som är kommersiell chef på EFD (Elitfotboll Dam).
 
Podcasten som heter Magasinet Fotboll och kommer ut med ett avsnitt i månaden skriver själva så här kring vad man kan förvänta sig av podcasten över tid:
 
”Här lyfter vi svensk fotbolls utmaningar och utveckling och diskuterar fotboll i kombination med aktuella samhällsfrågor och snackisar. Podden gästas av spännande personer, kända och mindre kända, med syfte att sprida kunskap och ge klarhet i frågor om ex. jämställdhet, de ideella tränarnas pressade situation och de emellanåt tuffa förhållandena inom ungdomsfotbollen.”
 
Premiäravsnittet heter ”varför beter sig män och pojkar så här?” och där diskuterar Irma Helin och Linda Wijkström flick- och damfotbollens frammarsch. De pratar om de utmaningar som finns och de fördomar som finns mot damfotboll, inte sällan från pojkar och män.
 
Lyssna på avsnittet här: https://magasinetfotboll.podbean.com/
Avsnittet finns även på Spotify och Acast, och kommer i appen Podcaster under veckan.

Senaste nytt
Fler nyheter