Johan Andersson lånas ut till Karlstad BK

Djurgårdens högerback beger sig till Värmland för spel i Division 1 Norra under hösten.

Den knivskarpa konkurrensen i topplaget Djurgården gör att det är ett tight race om platserna i startelvan och för Johan Anderssons del kommer han nu att lånas ut till Karlstad BK för att få mer matchtid.
– Det känns kul att komma till Karlstad, de satsar hårt och verkar ha ett bra lag. De ligger trea nu och når de andraplatsen blir det kval till Superettan. Det ska blir roligt att förhoppningsvis spela lite matcher så får vi utvärdera läget efter det, berättar Johan som därmed återser sin gamla lagkompis Oscar Jonsson som numera vaktar målet i Karlstad.
– Han är en starkt bidragande orsak till att jag valde just Karlstad. Han har pratat väldigt gott om klubben och det ska bli roligt att spela tillsammans med honom igen.

En lösning som passar bra både sportsligt och socialt där Johan kommer att ha goda möjligheter till matchspel i ett lag på frammarsch, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Johan behöver speltid och vi har fört diskussioner med ett antal klubbar. Valet föll till slut på Karlstad BK där han kommer att spela under hösten. Han kommer till en hårt satsande klubb som ligger bra till för att ta sig upp i Superettan och det blir en bra miljö där han förhoppningsvis kommer att få mycket speltid, summerar Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter