Företag

Johan Sahlén väljer sina 6 favoritbilder

  • Föreningen
  • 27 sep 2019

Johan Sahlén är en av alla de som jobbar ideellt runt Djurgården och som alla, var och en, är en fantastisk kraft och tillgång för föreningen.

Fotboll är känslor och i vår kära förening finns ett antal excellenta fotografer som på ideell basis förevigar de starka ögonblicken som ständigt uppstår kring Djurgården. Johan Sahlén är en av dessa, och i dag uppmärksammas hans insatser för föreningen genom den här filmen i sociala medier.

I sommarens nummer av Djurgårdaren (medlemstidningen) bad vi Johan Sahlén, som även fick ta emot pris för årets DIF-insats på årsmötet 2019, att välja ut några av sina favoritbilder med tillhörande motivering. Så vi tog helt enkelt tillfället i akt att dela med oss av den artikeln även för dig som inte ännu är medlem i Djurgården Fotboll.

För att få 2019 års andra medlemstidning samt ta del av många fördelar med att vara medlem i Djurgården Fotboll, klicka här.

Bild-1-infor-derbyt.jpg

Bild 1: Promotion-bild inför ett derby
– Jag tycker ofta att damspelare lyfts fram som leende och herrar som allvarliga på bild. Det speglar lite hur man generellt kanske ser på skillnaderna i stort. Herrfotboll seriöst – damfot- boll lite på skoj. Så för mig står den här bilden för att utmana normer och visa en annan bild av damfotbollen än den som kanske oftast förmedlas.
Bild-2-Bosse-och-Ozcan.jpg

Bild 2: Bosse och Özcan är vinnare
– Det hade varit skriverier i tidningarna om att Bosse och Özcan skulle vara osams, så när vi vann mot Östersund passade jag på att fota dem tillsammans. Jag har alltid upplevt att dom gillar varandra och det var kul att visa bilden av att de vann matchen tillsammans.

Bild-3-Lena-GW-och-Pedda.jpg

Bild 3: Lena och Peddas glädjeyttringar
– Idrott innefattar stora känslor med ett brett spann. Jag älskar hur Pedda vrålar ut i glädje samtidigt som Lena gråter av samma känsla - glädje - när Badji gör 3-1 mot Hammarby. Jag älskar att fota personerna bakom och kring matcherna som jobbar lite i kulisserna.

Bild-4-Kevin-Walker.jpg

Bild 4: Kevin Walker firar på innerplan
– Bilden är tagen kort efter att vi vunnit cupfinalen när jag kastade mig in på innerplan. Jag var rätt ensam fotograf just där när jag hittade Kevin mitt i havet av supportrar. Jag tycker det är vackert hur han firar med fansen och är som en av dom!

Bild-5-Stockholms-Stadion.jpg

Bild 5: Stockholms Stadion – vackrast i världen
– Jag älskar, verkligen älskar Stockholms Stadion. Bilden är från när vi vann mot Växjö våren 2019 och jag tycker det blev fint att fota den assisterande domaren som är alldeles själv där med världens vackraste arena som bakgrund.

Bild-6-Gudrun-Arnardottir.jpg

Bild 6: Gudrun Arnardottir
– Att fota porträtt är en stor grej för mig. Jag skulle fota två spelare till hemsidan men sa att om någon av de andra spelarna ville bli fotade så skulle jag lösa det också. Gudrun var en av dom som ville ha några bilder. Här lekte jag med väldigt kort skärpedjup och jag gillar hur man nästan dras in i hennes ögon i bilden.


Fakta: Johan Sahlén

DIF-bakgrund:
– Det var hockeyn som drog in mig från början. Min farsa var från Örebro, men min storebror spelade hockey och jag drogs med till läktaren när jag var runt fyra bast. Jag blev fast på en gång och det var främst hockeyn jag följde fram till 1993 när några kompisar i skolan drog med mig på fotboll. Sedan blev det klacken från 93-06, efter det splittrades mitt gäng och jag hamnade på sittplats. Jag har fotat Djurgården sedan 2013. Jag började med juniorer och herr, och har fotat damerna sedan 2014 när dom kom tillbaka till »stora Djurgården Fotboll«.

Bästa DIF-minne:
– Taskig fråga då jag följer så många lag. Men cupguldet 2018 slår högt, damernas vinst mot Hammarby med 14 spelare i truppen och flera halv-skadade på planen var speciell. I hockeyn är det damernas SM-Guld och i herrhockeyn den sjuka matchen i kvalserien mot Västerås.

Favoritspelare:
– Danne Martinez kommer alltid vara min favorit i herrfotbollen. När det kommer till damerna så är det Irma Helin, det var hon som tjatade med mig på damernas matcher från början och det är mycket tack vare henne som jag brinner så starkt för damlaget.

Senaste nyheter

Relaterat