Käck är tillbaka

Efter ett år i norska IK Start styr Elliot Käck hem igen för tre nya år med DIF.

Borta bra men hemma bäst verkar vara en klyscha med viss relevans, åtminstone är det Käck på den för Elliot som efter ett ettårigt Norge-äventyr nu söker sig tillbaka till DIF. Ett beslut som kändes rätt av flera olika skäl. 
– Det finns flera olika anledningar: det sociala, familjen men framför allt är det de sportsliga och det känns fantastiskt att vara tillbaka i Djurgården, säger Elliot som dessutom återser ett välbekant tränarpar på tisdagens inledande träning.
– Jag har haft Kim och Tolle under tre säsonger i Sirius mellan 2012-2014 och det är självklart en bidragande orsak också. Jag hade några av min bästa fotbollsår under den tiden och känner dem väldigt väl. 

Närmast kommer Elliot från ett år i IK Start som blev en minst sagt dynamisk proffsresa.
– För att dra det kortfattat så var det mycket upp och ner. Vi hade en tuff vår med Mark Dempsey som fick sparken och tog därefter in en ny tränare, Kjetil Rekdal, som ändrade om mycket och vi hade en stark höst. Men vi ramlade ändå ur Eliteserien där det hade räckt med en poäng under de fyra sista matcherna och trots det lyckades vi ändå inte hänga kvar. 

En känslomässig berg-och-dal-bana för Elliot men det fanns också mycket positivt att ta med sig från året i Norge.
– Jag missade sista matchen eftersom vi fick en dotter då och trots att vi åkte ur har det ändå varit kul att uppleva något nytt. Det är ju ett grannland men det är ändå nya städer och nya människor man lär känna. Man får även nya idéer och lär sig att fotboll kan spelas på andra sätt än Allsvenskan. Så det har vart lärorikt men summa summarum känns det bra att vara tillbaka. Nu har jag dessutom fått göra den där proffsdrömmen som jag burit med mig sedan jag började spela och har liksom fått det ur systemet. Det är inget jag behöver tänka på framöver utan kan lägga det bakom mig. Nu vet jag att det är här i Djurgården jag vill spendera min framtid som fotbollsspelare.

Det är en rutinerad vänsterback som anländer. 28-årige Elliot hade en svit på 67 raka matcher i DIF innan han lämnade för Start man han tycker att han har fortsatt att utvecklas under året som gått.
– Jag har spelat mycket 3-4-3 och varit väldigt delaktig offensivt med ett par mål och assist. Det är en annan typ av fotboll i Norge som är mer fysisk med mycket kamp, fasta situationer och långa bollar - lite som Sarpsborg mot Malmö FF när de möttes. Jag har dessutom fått ta mycket ansvar i Start där vi hade ett väldigt ungt lag så den erfarenheten tar jag med mig till Kaknäs, summerar Elliot som gör sin första träning med laget direkt nu under tisdagen på Bosön.

Bosse om Elliots comeback i DIF

För en sportchef finns det givetvis en arbetsmässig uppsida i att ha full koll på spelaren man värvar och i Elliots fall behövde inte Bosse Andersson tvivla på kapaciteten.
– Elliot har skrivit på ett treårsavtal med oss. Han gick ju till Start förra året men nu är han tillbaka. Elliot är ju en djurgårdare som är fostrad i föreningen och det var inga tvivel på att han ville återvända till oss. Vi har löst detaljerna nu i december och han är välkänd för tränarna och DIF-publiken och kan dessutom spela på olika positioner.

Att Jonathan Augustinsson redan finns på plats som vänsterback spetsar till läget ytterligare när det gäller konkurrens, menar Bosse.
– ”Jonis” är i ett läge där han gjort en fantastisk säsong och är med i landslaget nu och det vet ju Elliot om när han kommer. Men vi behöver konkurrens och om ”Jonis” har en ambition att komma ut i Europa så måste man ha en planering för det.

Senaste nytt
Fler nyheter