KIF Örebro numret för stort på Stadion

• 21 aug 2019

Det blev en tung kväll på Stockholms Stadion med blårandiga ögon sett.

Efter en jobbig period i ryggen fann vi oss som sista lag på säker mark i tabellen inför kvällens match. KIF Örebro vann årets första möte med 3-1 på sin hemmaplan så det fanns revansch att utkräva för Djurgården som också inledde matchen bäst. Bortsett från en lite rörig Örebro-hörna tillhörde den första kvarten blåränderna, och Mia Jalkerud var nära att styra in ett inspel från Olivia Schough efter tio spelade minuter.

I Örebros startelva fanns Jenna Hellstrom som spelade i Djurgården förra året. Anfallaren som gjorde två mål i det förra mötet laget emellan, och således hade ögonen på sig, var ganska anonym inledningsvis men skulle snart hamna i händelsernas centrum.

Den andra kvarten i halvleken var jämn spelmässigt, kanske med visst övertag för Djurgården. Inget av lagen skapade några riktigt heta chanser men det var en trevlig fotbollsmatch att titta på med en del fina individuella prestationer och lagkombinationer.

Efter 34 spelade minuter kom Örebro i ett anfall där nyligen nämnda Jenna Hellstrom kom ren mot Jennifer Pelley. Djurgårdsmålvakten kom lite fel i situationen, och även om Hellstrom hann slå passningen mot en medspelare innan kontakten uppstod dömde domaren straff, och det var inga större protester mot det domslutet. Heather Williams slog bollen i nät och bortalaget tog ledningen med 0-1.

Men säg den (o)lycka som varar. Redan en dryg minut senare var det dags för Djurgårdshörna från vänster och på Olivia Schoughs pass mötte Alexandra Lindberg bollen med pannan och det var kvitterat i matchen! En riktigt skön replik att få omgående.

De båda målen kändes som en injektion i matchen och de avslutande tio minuterna tillhörde hemmalaget. Halvleken slutade 1-1 och det kändes rättvist sett till matchbilden.

Innan den andra halvleken riktigt hade satt sig var det dags för nästa hörnmål, tyvärr kom det från samma hörnflagga som i första halvleken och eftersom lagen bytt sida var det alltså KIF Örebro som tog ledningen med 1-2 efter att hörnan slagen av Jenna Hellstrom nådde fram till Maja Regnås som nådde högst. Målet gav KIF Örebro energi och de tillbringade allt mer tid på offensiv planhalva. Utdelningen av spelövertaget kom lika logiskt som snabbt, även om själva målet turligt studsar på blårandiga försvarare och in i mål. 3-1-målet gjordes av Heather Williams som alltså gjorde sitt andra mål för dagen. Omedelbart efter målet bytte tränarteamet ut Mia Jalkerud och in gick Tilde Lindwall.

KIF Örebro spelade smart resten av matchen och var numret för stort den här dagen, Djurgården försökte och hade några fina anfall men det var KIF Örebro som gjorde även nästa mål. Matchens snyggaste, dessutom efter fint passningsspel och en fin lyftning på framrusande Heidi Kollanen.

Matchen slutar med förlust, 1-4. Nästa hemmamatch är den 15 september mot Limhamn/Bunkeflo, i en viktig match kring strecket. Nya tag då!
21 augusti, onsdag 19:00Stockholms Stadion