Målbonanza för Hanna Ekengren i FA17

DIF FA17 spelade de inofficiella Skandinaviska Mästerskapen nere i Göteborg och Hanna Ekengren visade god målform.

Efter att SM-guldet bärgats för FA17 (tidigare F17) var det dags för sparring mot starkt nordiskt motstånd i helgen. Viktiga matcher för att utveckla laget och flickakademichef Jean Balawo fick en del intressanta besked med sig.
– FA19-tränare Dennis Gabrielsson tog med sig Pierre Fondin som assisterande tränare och det var kul för tjejerna att ha med sig damlagets tränare på plats. Bröndby stod för motståndet i första matchen och de chockade oss och leder med 3-1 i halvtid. Vi kommer igång i andra halvlek men det är alldeles för sent och Bröndby var bra, säger Jean som uppskattar att sparra mot den här typen av hårt motstånd.
– Hade vi fått möta dem i 2-3 matcher till är vi där nivåmässigt. Vi måste möta fler motståndare på den här nivån och det blir lite av problemet med vår serie att motståndet är ojämnt där vissa matcher slutar 7-0 och målvakten får inte röra bollen.

I matchen om tredje pris blev det dock en rejäl målexplosion där Hanna Ekengren, som nyligen flyttades upp i A-laget, underströk sin målfarlighet.
– Vi leder med 4-0 i halvtid och vinner med 5-1 mot Vålerengen efter att tjejerna växlat upp ordentligt. Hanna Ekengren gör fyra mål och det känns tryggt för oss. Värt att notera är även att mot Bröndby så är det Hanna och Cassandra Larsson som gör målen så de markerar att de är damspelare av en anledning, summerar Jean.

Senaste nytt
Fler nyheter