Massivt målkalas mot Syrianska

• U21
  • 23 juli 2019

Det blev en rejäl urladdning på Kaknäs när DIF krossade Syrianska med 13-0 där Adam Bergmark Wiberg blev femmålsskytt.

Tendensen var tydlig redan från start när Djurgården tog emot Syrianska på Kaknäs i U21-allsvenskans norra grupp under tisdagen. En namnkunnig blårandig startelva tog kommadot omgående mot en mindre meriterad uppställning hos SFC och det kändes egentligen bara som en tidsfråga innan nollan skulle spräckas hos gästerna.

Adam Bergmark Wiberg såg till att det skedde när han satte 1-0 framspelad av Oscar Pettersson i den 12:e minuten och fem minuter senare var det Oscars tur att själv notera sig i målprotokollet. Där hamnade även Edward Chilufya som satte 3-0 strax därefter innan ABW fyllde på med 4-0 kort därpå.

Efter den initiala urladdningen sjönk tempot något i matchen och trots ett stort spelövertag blev det inga fler mål för DIF under halvleken.

Betydligt fler skulle dock komma i den andra halvleken där det rann iväg rejält och efter sammanlagt fem mål för Adam Bergmark Wiberg, fyra för Oscar Pettersson plus fullträffar från Mattias Mitiku, Oliver Granberg samt ett självmål på slutet landade siffrorna till slut på 13-0.

En överkörning de luxe som kunde varit betydligt större med mer effektivitet i avsluten mot ett Syrianska som inte hade något att sätta emot idag. Tre poäng in på kontot, en boost för anfallarna och en klar förbättring av målskillnaden i serien blev summeringen av en match där DIF nog ändå hade mått bra spelmässigt av ett lite tuffare motstånd.
23 juli, tisdag 15:00Kaknäs IP