Oscar och Alex om sina A-lagsdebuter

Det fanns flera glädjeämnen under lördagen när Djurgården bortaslog Hässleholm i Svenska Cupen.

När Djurgården tog sin andra raka seger i Svenska Cupens gruppspel var det med en A-lagsdebutant från start och ytterligare en som fick hoppa in. Alexander Abrahamsson fick spela 90 minuter på högerbackspositionen och Oscar Pettersson byttes in som vänsterforward i halvlek.

Även om Alexanders naturliga position är som mittback var det idel glädje från 19-åringen när DIFTV pratade med honom efter matchen.

– Det kom lite som en överraskning, men det var så klart otroligt kul! När chansen kommer så är jag tvungen att ta den och jag tycker att det kändes helt okej. Men jag har mer att ge, säger Alex själv om insatsen och kommenterar den ovana positionen så här:

– Ytterback är ju inte min ordinarie position. Jag har spelat lite ytterback genom åren men trivs som bäst i mitten, men om det är på en kant man blir uttagen så spelar jag där också.

Oscar Pettersson, som byttes in i halvlek, assisterade till Johan Anderssons 3-0-mål i matchens slutskede och hade dessförinnan ett avslut i stolpen. Så här säger han om att ha fått göra tävlingsdebut i A-laget:

– Det var jättekul och är något man har sett fram emot. Att få göra det i 45 minuter i den här matchen var skitkul, säger Oscar och fyller på med hur det kändes för egen del.

– Jag tycker det gick helt okej, jag drog en i stolpen olyckligt och hade en assist till Johan och sen är jag nära på att göra någonting mer flera gånger så jag kanske borde haft ett mål men vi skapar ju chanser ändå.

Båda spelarna hyllar även fansen som räknades till cirka 500 tillresta Djurgårdare av den totala publiksiffran på drygt 1 000 personer.

Se hela intervjuerna med spelarna i klippet längst upp (Alex) och nedanför denna artikel (Oscar).

Gruppspelet i Svenska Cupen för Djurgårdens del avgörs nu på söndag den 3 mars 15:00 hemma mot Elfsborg. Hoppas vi ses där!

Senaste nytt
Fler nyheter

Oscar och Alex om sina A-lagsdebuter