Pierre Fondin blir ny huvudtränare för DIF Dam

Joel Riddez lämnar över till tidigare assisterande tränare Pierre Fondin och kommer istället att fokusera på sin roll som sportchef.

Det har varit en tuff period på sistone för DIF Dam med en bekymmersam förlusttrend och en nuvarande tabellplacering nära nedflyttningsplats. Med anledning av detta förändras strukturen bland ledarna i laget där assisterande Pierre Fondin nu tar över som huvudtränare samtidigt som Joel Riddez lägger hela sin tid och kraft på rollen som sportchef. 
– Även om det känns väldigt tråkigt att lämna över tränaransvaret, så har vi gemensamt kommit fram till att det behövs en förändring. Allt handlar om att börja vinna fotbollsmatcher igen och Pierre har mitt fulla stöd att tillsammans med övriga i och runt laget vända den dåliga trenden. Det har varit en stor ära att få träna Djurgården i Damallsvenskan, men att ha båda rollerna i det läget innebär en väldigt stor arbetsbelastning. Nu ligger mitt fokus på att ge laget all support jag kan från min position som sportchef, förklarar Joel.

En lösning som berörda parter har landat i efter en tids dialog, enligt Ola Danhard som är verksamhetschef uppe på kansliet på Hjorthagen och huvudansvarig för damernas verksamhet.
– Jag och Joel har pratat ihop oss om den här lösningen där han koncentrerar sig fullt på sportchefsrollen och även kan jobba mer med långsiktiga frågor. Det innebär att Pierre Fondin börjar träna laget omgående under fredagens träning och han kommer att assisteras av August Fors som Pierre jobbade ihop med i Växjö DFF. Vår förhoppning är att det ska ge en nytändning i laget med tanke på situationen och där har självklart även spelarna ett stort ansvar i att se till att vi kan vända uppåt i tabellen. Vi måste alla hjälpas åt och göra vårt bästa för att det ska bli en bra höst, säger Ola.

För Pierre Fondins del innebär det att han kliver in som huvudtränare direkt i söndagens bortamatch mot Kristianstads DFF och en intervju med Pierre om hans nya roll kommer framöver på dif.se. Tills vidare kan vi rekommendera nedanstående DIFTV-intervju som gjordes i samband med att Pierre anslöt till Djurgården och där han berättar om sig själv och tankarna kring fotbollen.

Senaste nytt
Fler nyheter