Publikinformation inför söndagens derby

Ta gärna del av den här informationen inför matchen på söndag – för bästa möjliga matchupplevelse för alla.

På söndag 10 mars 15:00 spelas kvartsfinalen i Svenska Cupen mot Hammarby. Entréerna på Tele2 Arena öppnar 13:30 och vi uppmanar publiken att komma i god tid. Kontrollera redan nu att du har din köpta biljett.

Publikflöden och entré: Du som har entré D, V, F, T, G och S ska ta dig till Tele2 Arena från Globentorget eller genom att gå under brickan (trafikplan) och ta trappan upp vid ICA Globen. Du som har entré K, O och P på den södra kortsidan tar med fördel trapporna vid bensinmacken upp till brickan.

Här är en karta över öppna entréer och dina biljetter fungerar endast i den entré ni har på biljetten:

Transport till och från arenan: Vi rekommenderar att man tar sig till Tele2 Arena med kollektivtrafiken. Tunnelbanan har satt in extra trafik för att underlätta för alla i möjligaste mån. Tar du bilen är rekommenderad parkering i garaget under Tele2 Arena, Globengaraget eller i angränsande bostadsområden.

Taket på Tele2 Arena: Taket kommer att vara stängt på söndag (läs mer här) och vi rekommenderar publiken att klä sig efter vädret.

Souvenirförsäljning: Djurgården har souvenirförsäljning I Djurgårdsbutiken i Globen shopping från 11:00. Det går endast att betala med kort.

Mat och dryck: Barer, kiosker, fastfood och mobila enheter finns öppna på alla plan.

Service och säkerhet: Det finns personal i arenaområdet och inne på Tele2 Arena som kan svara på frågor och hänvisa publiken rätt. Vi ber publiken att hjälpa oss så att publikflöden fungerar. Var gärna ute i god tid och ha din biljett tillgänglig när du kommer fram till entréerna. Det finns personal som fokuserar på säkerheten och vi hoppas att de kan hjälpa publiken om det skulle behövas. Vid samtliga entréer kommer det att genomföras visitation så tryck inte på vid entréerna så att personalen kan arbeta snabbt.

Kom ihåg att väskor över 40x40x20 cm inte är tillåtna att ta in på Tele2 Arena.

Djurgården Fotboll arbetar för att förhindra att det kastas in föremål, antänds pyroteknik, bangers, bråk på och utanför arenan. Vi räknar med att publiken hjälper oss i detta arbete och att alla kan fokusera på att skapa stämning och på fotbollen som spelas på planen. Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

Personal: Tre SLO:er finns på plats från Djurgården och tre från Hammarby. Dessa hjälper till och kan svara på frågor. Det finns även servicepersonal i form av evenemangsvärdar, publikvärdar och ordningsvakter för service och trygghet. Har du som publik frågor, synpunkter eller info är du välkommen att kontakta dessa.

Rökning: Rökning är inte tillåten inne på arenan och vi har inga rökrutor på derbyn.

Klistermärken: Klistermärken som sätts upp på arenan i samband med matcherna tas bort direkt efter varje match och kostnaden för borttagandet faktureras Djurgården.

Läs gärna vår uppmaning till alla supportrar inför matchen.

Information till bortasupportrar (länk till Hammarbys hemsida)

Senaste nytt
Fler nyheter