Respektera allmänna ytor och områden på matchdag

  • 5 okt 2019

Vi vill påminna om att respektera ytor och områden som tillhör alla invånare för att skapa bästa möjliga matchdagsupplevelse – för alla.

Inför derbyt mot Hammarby den 6 oktober vill Djurgården Fotboll påminna om en del uppmaningar vad gäller samtliga arrangemang vi deltar i. Ett par incidenter som skedde i samband med derbyt mot AIK den 1 september ger oss anledning att påminna om följande.

Det var en strålande solig dag den 1 september när omkring 4 000-4 500 Djurgårdssupportrar samlades i Vasaparken inför matchen. Efter några timmars uppladdning genomfördes en gemensam promenad till Odenplans pendeltågstation där ett, av MTR specialinsatt, tåg för Djurgårdssupportrar väntade. Även flera efterföljande tåg hade förlängts med extra vagnar för att underlätta för våra supportrars färd till Solna.

Dessvärre fick Djurgården klagomål från flera håll gällande nedskräpning, uppsatta klistermärken och skadegörelse i samband med detta. Mer specifikt innefattade det:
1) Skadegörelse på MTR:s tåg
2) Omkring 1 000 uppsatta klistermärken på Odenplans pendeltågsstation
3) Nedskräpning i Vasaparken

Djurgårdens säkerhetspersonal, evenemangsansvariga, och SLO:er jobbar hårt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Djurgårdens, och gästande, supportrar på matchdag – kring såväl hemmamatcher som bortamatcher. Relationen med parter som berörs kring en match, till exempel MTR, är viktiga för att kunna fortsätta, förbättra, och utveckla matchdagsupplevelsen för dig som supporter – och för omgivningen.

Skadegörelse och nedskräpning påverkar personer i omgivningen som inte ska på matchen. Vi ber dig därför att respektera ytor och områden som tillhör alla invånare, oavsett vilken stad vi är i. Tänk på att när du har Djurgårdskläder på dig är du en representant för hela föreningen.

Nu återstår fyra matcher i Allsvenskan den här säsongen och vi ser fram emot att se många Djurgårdare på plats på såväl hemmaplan som bortaplan. Låt oss verka tillsammans för att det ska bli en härlig upplevelse – för alla!

Senaste nytt
Fler nyheter