Schough i kampanj för unga fotbollstjejer

Besök Stockholms Centralstation mellan den 8-14 april och ta del av Elitfotboll Dams kampanj som Olivia Schough är en del av.

Under perioden 8-14 april kommer besökare på Centralstationen i Stockholm kunna få en inblick i hur en del unga tjejer som spelar fotboll har det, en aktivitet som dessvärre inte bara är positiv. ”Glåpord och förolämpningar är en del av många unga tjejers vardag när det kommer till idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet” skriver EFD (Elitfotboll Dam) kring kampanjen som vill sätta ljuset på detta och få till ett ändrat klimat.

Kampanjen görs tillsammans med klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan och i och med kampanjen vill man berätta vad de gör för att fler tjejer ska orka, vilja och kunna gå hela vägen. 
– EFD består av 26 klubbar i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Det är en otrolig kraft! Tillsammans gör vi ett viktigt jobb som skapar möjligheter för tjejer att kunna gå hela vägen. Nu är det dags att vi berättar om det arbetet, säger Linda Wijkström, kommersiell chef på Elitfotboll Dam.

Inne på centralstationen har man placerat en containerliknande kub där man får kliva in och testa att slå en straff i en virtuell miljö som återskapar den typ av miljö unga tjejer kan tvingas befinna sig i när de spelar fotboll.
– Med oss dit har vi en stor kub, och i den har vi samlat unga tjejers fotbollsvardag för att alla ska kunna ta del av den. Det är ingen mysig upplevelse.  Men vi har också samlat allt det arbete vi gör för förändring. Att besöka kuben kommer att väcka både eftertanke, diskussion och bra samtal. Det är jag övertygad om, säger Linda Wijkström.

I samband med att man slår denna straff kommer man även att komma i kontakt med Olivia Schough. Hur det går till mer exakt får du se när du beger dig ner till Centralstationen, eller besöker kuben när du har vägarna förbi!


Senaste nytt
Fler nyheter