Sheila van den Bulk klar för två nya år

Djurgårdens nederländska järnkamin förlänger med DIF och gör sig redo för comeback efter korsbandsskadan.

2019 blev ett tufft år för Sheila van den Bulk. En olycklig korsbandsskada under försäsongen satte stopp för spel under hela året. Men efter en lång rehab-period hoppas hon att kunna vara redo för comeback till våren, dessutom med ett nyligen påskrivet kontrakt.
– Nu har jag förlängt kontraktet och det känns väldigt bra. Det har varit jobbigt att inte kunna spela fotboll under en lång tid men jag hoppas kunna vara tillbaka snart i spel igen. Även om det är svårt att spekulera i något exakt datum för att kunna vara tillbaka i full träning igen, förklarar Sheila.

Hennes frånvaro har inte gått spårlöst förbi under året med tanke på att hon har varit en centralfigur, kapten och pådrivare både i backlinjen - och på mittfältet - sedan hon kom inför säsongen 2016. Matcherna har Sheila istället följt från läktaren, med allt vad det innebär.
– Det har varit väldigt svårt att sitta och se matcherna från sidan, det är alltid värre att vara på läktaren när man inte kan påverka. Alla vet att det har varit ett jobbigt år men jag är jätteglad att vi klarade kontraktet till slut och spelar i Damallsvenskan nästa säsong. Så jag hoppas att jag kan påverka positivt under året som kommer. Jag är jättesugen på att komma igång och det ska bli väldigt kul.

Att hjärtat klappar lite extra för Djurgården märks där Sheila bland annat har jobbat extra på Östra Station och följer DIF i både hockey och fotboll.
 – Jag gillar ju att gå på matcher, både fotboll och hockey med damer och herrar. Så jag är väl lite extra djurgårdare men först och främst är jag en DIF-spelare, det är viktigast för mig, avslutar Sheila.

I en trupp där sportchef Jean Balawo efterlyser karaktärsspelare kryssar Sheila i alla checkboxarna med sin järnkaminsinställning. En viktig kugge i ett hårt jobbande DIF-maskineri som går för en nystart i år.
–  Otroligt kul att Sheila fortsätter sin fotbollskarriär i Djurgården. Man får inte glömma bort att det här är en spelare som har en EM-medalj vilket säger mycket om hennes kvaliteter. Man måste också vara medveten om att vår säsong i år påverkades mycket av att vi tappade henne på grund av skadan. En karaktärsspelare med fantastiska egenskaper, summerar Jean.

Senaste nytt
Fler nyheter