SM-guld för DIF F17

Efter seger med 4-3 mot Umeå i söndags kan vårt F17-lag nu titulera sig svenska mästare.

Det blev en dramatisk SM-final på Östermalms IP när DIF F17 besegrade Umeå med 4-3. Djurgården tog ledningen tidigt genom ständigt målfarliga anfallaren Hanna Ekengren men Umeå kvitterade till 1-1 strax innan halvtidspausen.

I andra halvlek såg Linn Jansson till att ge blåränderna momentum genom två viktiga mål men Umeå skulle än en gång jaga ikapp till 3-3. DIF skulle emellertid få sista ordet till slut när Maya Ogne Johansson nickade in 4-3 i den 84:e minuten. Ett resultat som sedan stod sig tiden ut och därefter utbröt vilt guldjubel i laget med tillhörande segerdans.

En glädjande titlel för vår förening och flickakademi och damernas sportchef Joel Riddez var självklart också nöjd med SM-tecknet.
– Det här är jätteroligt och det är ett officiellt SM-guld i och med att det här är en nationell serie med alla de bästa lagen. Det är starkt av oss att vinna och det var en underhållande match med fart och chanser åt båda hållen. Det märktes att det betydde mycket för spelarna, ett SM-guld har man ju med sig hela livet. Så vi skickar stora gratulationer från A-laget till F17 och kul att en spelare som Hanna Ekengren - som har spelat mycket med A-laget - gjorde mål. Det visar att återväxten är god i Djurgården och nu laddar vi för ny SM-semifinal på fredag för F19. Det kan bli en riktigt fin avslutning på den här säsongen för flick- och ungdomssidan.

Senaste nytt
Fler nyheter