Stark upphämtning gav kryss i derbyt

• Övriga lag
  • Futsal
  • 17 nov 2019

Djurgården reste sig från 1-4 till 4-4 under de sista sex minuterna i futsalderbyt mot Hammarby.

Ett Djurgården i poängbehov klev ut i Eriksdalshallen för derby mot Hammarby under söndagen. Dessvärre blev det en chockstart för DIF som åkte på ett mål bakåt redan efter 19 sekunder och efter sex spelade minuter var det ett bistert tremålsunderläge mot de grönvita.

Ett kärvt läge för Djurgården som dock fick nödvändig kontakt i 11:e minuten när Peshtewan Azizi satte en välbehövlig reducering. Hoppet levde men när Hammarby gjorde 4-1 på frispark med bara minuten kvar av första halvleken kändes uppförsbacken plötsligt lite brantare igen.

Men DIF-devisen "Vi ger aldrig upp" skulle visa sig relevant och Djurgården åt sig tillbaka in i matchen i andra halvlek när Azizi satte sitt andra mål för kvällen i 34:e minuten. När sedan Mikael Jousef gjorde 4-3 strax efter tändes hoppet ytterligare och kvitteringsjakten var i full gång. Det blev en intensivt och tempostark avslutning och lyckan var enorm när sedan lagkapten Petter Andersson kvitterade med mindre än 30 sekunder kvar på matchklockan.

Därmed tog Djurgården säsongens första poäng och kan inhämta en skön boost inför kommande matcher efter den tuffa inledningen av serien.
17 november, söndag 17:30Eriksdalshallen