Stephanie Malherbe tackar för sig

Efter en längre skadeperiod återvänder Stephanie Mallherbe till USA för rehabilitering eftersom hon inte kommer att hinna bli frisk innan OBOS Damallsvenskan är färdigspelad.

Det har blivit en oturlig sejour i DIF-tröjan för mittfältaren Stephanie Malherbe där en efterhängsen skada har spolierat stora delar av säsongen för henne. Nu fokuserar Stephanie på att bli skadefri och åker tillbaka till USA för rehab. Således bryts kontraktet med Djurgården den 1 oktober, enligt sportchef Joel Riddez.
– Orsaken är att hon inte kommer att hinna bli frisk innan säsongen är slut så det är inte mer dramatik än så. Tillsammans med henne bedömde vi att det är bättre att hon gör sin rehabilitering i USA, där de sociala skälen självklart spelar in, eftersom det inte fanns någon möjlighet att få henne frisk inför de sista matcherna.
– Stephanie har varit proffsig hela vägen och försökt hinna tillbaka. Men tyvärr fick vi inte den användning av henne som vi hade hoppats på grund av skadeproblemen. När hon väl har varit frisk har hon visat att hon kan konkurrera i den här truppen men ibland sätter skador stopp. Nu får hon rehabilitera sig på hemmaplan i lugn och ro, sedan får vi se vad framtiden har att utvisa. Vi önskar henne lycka till framöver och hon har varit lojal och en väldigt bra lagspelare, summerar Joel.

Senaste nytt
Fler nyheter