Stockholmsderby i den eAllsvenska premiären

Till helgen är det dags för premiär i eAllsvenskan och det är derbydags redan i den första matchen när Djurgården möter Hammarby.

Till helgen är det premiär för eAllsvenskan i fotboll och självklart är Stockholms Stolthet med i den nystartade ligan. En viktig målsättning i lagbygget har varit att hela truppen ska bestå av Stockholmare. En målsättning som lyckats.
– Det betyder väldigt mycket för oss att ha en lokal förankring i laget. Förutom det symboliska värdet av att det är Stockholmare som representerar laget så ger det oss en fördel gentemot andra lag genom att det möjliggör fysiska möten där vi tränar, analyserar motståndet och har taktikgenomgångar, säger Tobias Rosenqvist som är General Manager för laget.
 
En spelhelg i eAllsvenskan består av tre omgångar där man möter ett lag på fredagen, ett på lördagen och ett på söndagen. Varje omgång består av ett dubbelmöte och det sammanlagda resultatet för varje dubbelmöte utgör resultatet för den omgången.
 
Djurgårdens spelartrupp består utav Rami Anez Aahmed, Alexander Cruz Olsson, Johan Blom, och Emil Berggren. Läs mer om laget här!
 
För Djurgårdens del är det rivalmöte direkt när Hammarby står för motståndet i premiären under fredagen och Tobias Rosenqvist har tagit ut två olika duos ur den fyra man starka spelatruppen som ska representera blårandigt i helgen. Så här säger han inför spelhelgen 1-3 mars.
 
Mot Hammarby spelar Rami och Emil och mot Eskilstuna och Östersund spelar Rami och Johan. Hur har du tänkt kring laguttagningarna?
– Rami har gått väldigt starkt på slutet och kommer som en följd av detta att medverka i alla tre matcher. Vi har analyserat motståndarna och landat i att Emils egenskaper passar väl in i vår taktiska matchplan mot Hammarby. I matcherna möt Östersund och Eskilstuna tror vi att Johan kommer att göra bra ifrån sig och har därför valt att matcha honom vid sidan av Rami.
 
Ligger scouting av motståndarna som bakom det beslutet? Hur har den gått till?
– Ja, till viss del handlar det om vår analys av motståndarna, men framförallt har vi gått på vilka av våra spelare som passar bäst in i den matchplan som vi har förberett, säger Tobias och fortsätter:
 
– Såhär inför eAllsvenskan har vi gått mycket på den kunskap som vårt lag besitter om den svenska eSport-scenen. När ligan väl är igång kommer det att bli lättare att analysera motståndarens matcher då det kommer finnas inspelat material från varje lag att tillgå.
 
Vad vet du om de tre motståndarlagen under premiärhelgen?
Det kommer att vara mycket känslor och rivalitet i matchen mot Hammarby. De var tidiga ute med värvningar till sitt eSport-lag och har fått in några tunga namn. Här tror jag på en jämn match.
 
– Eskilstuna är ett oerfaret lag med några spännande talanger inom svensk eSport och det gör det svårt att veta var de står på förhand och sia om var i tabellen de kommer landa.
 
– Östersund har en erfaren tränare i Filiph Sköld som har fått ihop ett starkt lag. Det kommer bli en tuff och sevärd match!
 
Vad är en godkänd poängskörd från första spelhelgen?
– Vi satsar såklart på vinst i alla tre matcher, men tar vi sex poäng så har vi en stabil grund att stå på inför den återstående delen av grundserien.
 
Till sist, vad kan man förvänta sig om man slår på kanal 9 eller Dplay till derbyt på fredag klockan 17:45?
– Ett Djurgården som kommer att ge allt för att ta hem segern mot Hammarby!
 
Du ser alla matcher i eAllsvenskan på Dplay. Matchen mot Hammarby sänds även på kanal 9.

Senaste nytt
Fler nyheter