Succé för sommarens camper

Sommarens blårandiga fotbollsläger blev återigen ett uppskattat inslag för alla fotbollsintresserade barn i Stockholmsområdet.

Över 650 barn och ungdomar valde att antingen delta på sommarfotbollsskolan eller någon av våra akademicamper. 

En spännande nyhet för i år var uppstarten av akademicamper för tjejer som genomfördes under två veckor på Kristinebergs IP med 60 deltagare.
– På Kristinebergs IP återfinns DIF Dam och F19 till vardags och det var kul att i år kunna bjuda dit yngre tjejer från olika klubbar i Stockholm för uppstart av flickakademicamp där vi fick besök av bland annat Wilma Sjöholm och Ingibjörg Sigurdardottir från damernas A-lag, berättar Michael Medioni, flickakademichef.

Under sommaren har fyra olika koncept av läger genomförts under totalt fyra veckor, traditionell Sommarfotbollsskola på Östermalms IP, Akademicamp kombinerat med Målvaktscamp på Hjorthagens IP och Flickakademicamp på Kristinebergs IP.
– Sommaren med Fotbollsskolan på Östermalms IP har varit fantastisk med många glada deltagare och fint väder. En av många höjdpunkter har varit de traditionella "mini-världsmästerskapen", som vi alltid arrangerar på Fotbollsskolan, där alla deltagarna delas in i olika länder sista dagen på veckan och får spela gruppspel och slutspel tills något land står där med den eviga äran och minnen för livet, konstaterar Mattias Larikka, ansvarig för fotbollsskolan.
– Andra höjdpunkter är naturligtvis när vi får besök av A-lagspelare från våra representationslag. Sista veckan gjorde Erik Berg ett mycket populärt besök där han berättade om sin karriär och sitt liv som proffs, samt skrev autografer och delade ut matchbiljetter till de lyckliga deltagarna. Men det var inte bara Erik som lärde deltagarna saker, en 8-åring fick visa och lära honom hur man kickar "Jorden runt" - något han inte kunde innan! Allt som allt så är vi väldigt nöjda med veckorna på Östermalms IP och jag vill passa på att tacka alla deltagare, föräldrar och ledare som gjort detta till fantastiska veckor på Fotbollsskolan, summerar Mattias. 

På Hjorthagens IP:s akademicamp var det också full fart med ett rekordantal som deltog, enligt projektledare Julia Fasth.
– Vi har haft en väldigt lyckad akademicampssommar på Hjorthagen. Det är tydligt att spelarna är taggade och vill bli bättre, vilket är precis vad våra akademitränare vill bidra med. Deltagarsiffrorna har varit bra under samtliga camper, men det är så klart extra kul att avsluta på topp med 113 deltagare.

På https://www.instagram.com/dif_ungdomsfotboll/ uppdaterar vi flitigt från våra läger och spelarbesök av bl.a. Jonathan Augustinsson, Astrit Ajdarevic, Aslak Witry, Jonathan Ring, Hampus Finndell, Fredrik Ulvestad, Adam Bergmark Wiberg, Cassandra Larsson, Alexandra Lindberg, Jennifer Pelley, Gudrun Arnardottir och ovan nämnda spelare. Gå gärna in och kolla in bilderna.

Vill du anmäla dig eller ditt barn till våra camper? Nästa tillfälle ges på höstlovet v.44, information och anmälan finns på laget.se/dif.

Senaste nytt
Fler nyheter