Svea fick DIF Ungdoms Fotbollsstipendium

Svea Karlsson från DIF F15 och elev i årskurs 8 på Engelbrektsskolan är årets stipendiat av Djurgården Ungdoms Fotbollstipendium.

Stipendiet delades ut för femte året och denna gång till Svea Karlsson – en elev som, likt de flesta på Engelbrektsskolans fotbollsprofil, spelar i Djurgården. Svea tillhör Djurgårdens F15-trupp, ett lag som haft en bra säsong hittills, med spelare som på ett skickligt och ambitiöst sätt balanserar skolgång, fotboll och fritid, tränar hårt och som nått positiva resultat under inledande delen av serien.

Stipendiet delas ut som en uppmuntran inom ramen för det mångåriga samarbetet med Engelbrektsskolan. Det uppmärksammar och premierar en elev på fotbollsprofilen som under läsåret tränat med en hög arbetsinsats och koncentration i skolträningarna, varit en god kamrat under året och nått positiva studieresultat. 
Som vinnare av stipendiet får Svea, precis som tidigare stipendiater, följa Djurgårdens herr- och damlag under en matchdag under sommaren eller hösten 2019.

Stipendiet delades ut under Engelbrektsskolans sommaravslutning av Djurgårdens profilansvarige på Engelbrekt Viktor Blom.

Senaste nytt
Fler nyheter