Talangfull zambier provtränar med Djurgården

Under torsdagen den 13 juni gör zambiern Martin Njobvu sin första träning med Djurgården. 17-åringen, som är här på provspel till och med den 20 juli, kommer närmast från Morning Stars Academy.

– Det är en talangfull spelare som det känns spännande att ha här. Vi hoppas och tror på en långsiktig lösning med honom, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson som haft ögonen på den offensive yttermittfältaren en längre period.

I måndags landade Njobvu på Arlanda tillsammans med vännen och tidigare lagkamraten Edward Chilufya. De båda har följts åt i ungdomslandslagen för Zambia.
– Jag är glad att få komma hit och visa min talang, säger Njobvu som hört mycket positiva saker om Djurgården.

– Edward har berättat att det är ett hårt arbetande lag med bra stämning i truppen.

Enligt honom själv är han rejält snabb, till och med snabbare än sin landsman.
– Ja, det är en styrka jag har, skrattar han.

Utöver sin snabbhet har han ett fruktat skott, något som resulterade i skytteligavinst i Cosafa Cup U17 för Zambia. En turnering som laget vann efter finalvinst mot Mauritius med 3-0.
– Får jag chansen så skjuter jag, säger Martin som stod för fem fullträffar i turneringen, bland annat ett hattrick mot Madagaskar.

Martin Njobvu kommer att träna med U19 och A-laget under sin provspelsperiod med Djurgården. Under torsdagen den 13 juni gör han sin första träning med A-laget på Kaknäs klockan 10:30.
 

Fakta

Född: 26 november 2001
Position: Offensiv mittfältare
Egenskaper: snabb, kreativ, bollskicklig
Meriter: skyttekung i Cosafa U17 (5 mål)

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back to work 🙏🏽🙏🏽🙏🏽

Ett inlägg delat av chilufyaedward (@chilufyaedward10)

Senaste nytt
Fler nyheter