• U21
  • 11 mars 2019

DIF U21 förlorade mot IFK Norrköping i en jämn och tät match där två bortamål mot slutet fällde avgörandet.

Sedvanligt kyliga vindar ven på Stadshagen när ett blårandigt U21-lag med en hög A-lagsrepresentation klev ut för match mot gästande IFK Norrköping. Det blev en intensiv matchinledning där båda lagen skapade en del lägen men avsluten var inte fulländade och för Djurgårdens del blev det många skott rakt på Pekings keeper.

Bättre träff fick dock motståndarlagets ständiga orosmoment Pontus Almqvist som nickade in en hörna till 1-0 i 19:e minuten. Djurgården svarade upp med ett par giftiga inspel från Oscar Pettersson respektive Haris Radetinac som båda på ett märkligt sätt rann igenom boxen utan att någon DIF-spelare fick en tå på bollen.

Samma scenario upprepade sig strax efter när Oscar Pettersson frispark nickades fram till Antonio Sanjairag som sträckte ut men var centimetrar från att peta in bollen. Även Norrköping var nära att utöka efter ett bolltapp i DIF-försvaret men Tommi Vaiho redde ut misstaget genom en av många grymma räddningar för dagen.

I andra halvlek öppnade DIF starkt och ett välförtjänt kvitteringsmål kom också från Oliver Granberg som skottade in 1-1 via en Peking-försvarare. Blåränderna etablerade stundtals bra och skapade tryck men Norrköping var snabba i omställningarna och Tommi Vaiho bjöd på en spektakulär trippelräddning när Pontus Almqvist kom i friläge med timmen spelad.

För Norrköpings del hade de stolparna till hjälp när både Oscar Pettersson och Adam Bergmark Wiberg träffade målramen med kvarten kvar. Det som såg ut att bli ett kryss blev dock till torsk när den vasse Pontus Almqvist nätade två gånger om i slutskedet av matchen och därmed åker DIF på sin första förlust i årets U21-allsvenska. En match med blandade ingredienser, enligt tränare Kim Bergstrand.
– Vi spelar ganska okej i perioder men är väldigt ineffektiva i anfallsspelet. Lite för dåligt djupledsspel och när vi sedan vaskar fram chanser har vi för tama avslut. Men vi hade två stolpträffar i andra halvlek och många bollar som var nära att gå in så med lite flax, eller skicklighet ska man kanske säga, så gör vi ett par mål till. Men totalt sett en bra U21-match, summerar Kim.

11 mars, måndag 13:00Stadshagen