U21: Förlust mot rutinerat AFC

Trots en bra prestation vill bollen inte in för Djurgården som fick se sig besegrade med 2-0 av ett synnerligen A-lagsbetonat AFC Eskilstuna.

Förutom den sköna känslan i en återstart av U21-allsvenskan på ett sommarsoligt Kaknäs fanns det även många blickar som riktades mot provspelande zambiern Saith Sakala, en offensiv mittfältare med landslagsrutin som klev rakt in i hetluften och fick positiva omdömen för sin insats från U21-tränare Hugo Berggren 
– En duktig spelare som kan orientera sig och vet var han har sin omgivning och när han ska vända upp eller skydda bollen. Man märker samtidigt att han inte är helt van vid våra taktiska direktiv jämfört med där han spelat innan. Men han kom in i det mer och mer och man ser att det är en väldigt duktig fotbollsspelare, berättar Hugo.

I övrigt innehöll DIF en klassisk mix av A- och U19-spelare som ställdes mot ett extremt A-lagsbetonat AFC med en meriterad 22-mannatrupp på plats.

Med förväntad effektivitet tog också AFC ledningen i 6:e minuten när Ferid Ali nickade in ett högerinlägg från Gustav Jarl medan blåränderna ännu var kvar i startgroparna. Matchen rullade sedan vidare i ett bra tempo där det var tight och chansfattig men där ett andra baklängesmål skulle komma i den 24:e minuten när Denni Avdic stötte in en retur.

Med halvtimmen spelad var det sedan ytterst nära ett DIF-mål när Adam Bergmark Wiberg var mycket nära att dunka in ett inspel från höger men bollen gick strax utanför. Djurgården - och även AFC - hade sedan ytterligare ett par bra lägen för Kozica och Radetinac men inga fler mål föll under halvleken.

I andra var det full fart framåt som gällde och DIF skapade chanser på löpande band, dessvärre med en bristande effektivitet i avsluten kombinerat med ett starkt målvaktsspel från Ole Söderberg i motståndarkassen. Den massiva reduceringsjakten klingade sedan av mot slutet av matchen som landade i en bortaseger 2-0. Men sett till prestationen var det ändå tummen upp för insatsen från ett ungt och hungrigt DIF, enligt Hugo Berggren.
– Vi möter ett AFC som har genrep inför Allsvenskan och kommer med deras startelva, vilket är helt perfekt för oss eftersom det är den nivån som spelarna behöver klara av för att spela på elitnivå. En perfekt värdemätare för oss och sett till speluppbyggnad och etablering så tycker jag att vi kommer in i det bra och producerar målchanser, framför allt hittar vi djupa genombrott till höger, men vi får inte in bollen. Sedan blir vi hårt straffade på två bolltapp i första halvlek och det är tydligt att vi möter ett lag som är samspelt och vet vad de ska göra när de vinner boll. Samtidigt ser man att våra spelare inte när vana att spela ihop. Så vi får förlita oss mer på individuella prestationer. Men summa summarun så har vi 70/30 i bollinnehav och skapar betydligt mer målchanser än AFC så med lite mer skärpa hade vi kunnat få med oss både en och tre poäng.

Den 1 juli är det dags för den allsvenska återstarten när Djurgården tar emot Kalmar FF på Tele2 Arena. Boka in datumet i kalendern och köp dina biljetter här!

Senaste nytt
Fler nyheter