Ungdomssvepet - derbysegrar för U19 och U17

En utmärkt blårandig helg med fina resultat för våra äldre ungdomslag.

Säsongen är i full gång för Djurgårdens äldre ungdomslag och här hittar du en sammanfattning av helgens matcher:
 

U19: AIK - DIF 2-3 (1-2)

Målskyttar: Mattias Mitku x 2 och Ali Khan. 

U19-tränare Johan Palm om matchen:
– Matcherna mot AIK är ofta välspelade då det är ett bra och organiserat fotbollslag som aldrig ger upp. Likt de tidigare mötena mot AIK under våren så fanns det olika perioder där respektive lag kontrollerade matchen. Vi startade matchen bra där spelarna utförde vår höga press utifrån våra principer och så som vi ville pressa AIK denna gång. Det resulterade i många bollvinster på deras planhalva och fina målchanser. Efter 20 minuter leder vi matchen med 2-0, där Mattias Mitku gjorde båda målen, och vi har god kontroll. AIK reducerar på hörna efter 35 minuter och då blir vi tyvärr inaktiva i vår spelbarhet, flyttar bollen för långsamt vilket i sin tur leder till för korta anfall och AIK börjar ta över matchen.
– Detta är en av punkterna vi försöker korrigera inför andra halvlek men AIK kvitterar redan i 48:e minuten, återigen på hörna. Andra halvlek är vi inte alls nöjda med då det är en bra bit ifrån vad vi vet att vi kan prestera, både som individer och kollektiv. Samtidigt ska vi inte glömma att i dessa derbymatcher brukar laget som leder bli väldigt låga i sina utgångspositioner, vilket gör det svårare för motståndarna att göra mål, men också svårare att kontrollera bollen och matchen som vi vill. I den 65 minuten tar vi ledningen igen när Ali Khan tajmar Oliver Granbergs passning och är ensam med målvakten. Efter målet är vi mer aktiva och får återigen kontroll men när matchen börjar lida mot sitt slut så behöver vi försvara vår box ofta när AIK försöker forcera in en kvittering.
– Vi är självklart nöjda med att vinna derbyt mot AIK i slutspelsserien. Men samtliga spelare behöver prestera bättre i alla skeden över 90 minuter. Imorgon analyserar vi som vanligt matchen tillsammans för att sedan fortsätta arbeta hårt i träning för att bli bättre, både som individer och som lag, konstaterar Johan.

Kommande motståndare: Malmö FF (24/8) 15.00 Hjorthagens IP 
 

F19: BP - Djurgården 1-3 (0-1)

I torsdags gästade DIF Grimsta IP för match i F19 Norra mot ett BP med ett bra organiserat försvarsspel och en placering strax under toppskiktet i serien. Matchen slutade med seger 3-1 efter DIF-ledning med 1-0 i paus.
Målskyttar DIF: Wilma Sjöholm 2, Tilde Lindwall.

F19-tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– En match där vi har mycket boll från början till slut. BP lägger sig ganska lågt och kompakt med stort tålamod vilket gör att vi har svårt att hitta ytor centralt, efter ett tag lyckas vi hitta lite övertag i ytterzonerna och kan skapa en del farliga målchanser. När vi går in i paus har vi med oss en 1-0 ledning och vi pratar om att öka tempot på bollen och fortsätta attackera i ytterzon, vi lyfter också vikten av att hota rätt ytor i straffområdet när bollen är påväg dit.
– Andra halvlek ser ungefär ut som första, vi har mycket boll men BP lyckas hålla ner vårt tempo. Med kvarten kvar får BP en straff som dom förvaltar på ett fint sätt. Vid ställningen 1-1 börjar vi dra upp tempot och BP orkar inte riktigt. Vi avslutar matchen med att göra två fina mål och åker hem med tre poäng. Nu laddar vi för seriefinal mot Umeå IK på söndag.

Nästa omgång: Umeå IK (b) 25/8
Nästa hemmamatch: 15/9 mot Sundsvall DFF


Akademichef Christian Gentile summerar:
– I helgen har både U19 och U17 spelat slutspelsserie emot AIK. U19 vann sin match med 3-2, en prestation som lämnade lite i övrigt att önska men givetvis ett resultat som är väldigt trevligt. AIK är duktiga men vi var skickliga i de avgörande lägena. U17 vinner sin match mot AIK med 2-1 hemma på Hjorthagens nylagda matta, vi börjar bra första 20 minuterna för att sedan försvara en hel del. Kanske ingen vacker seger men i alla fall en derbyseger även där. Framför allt är poängen oerhört viktiga för den här slutspelsserien. Eftersom det är raka serier är både de här trepoängarna kanonfina för oss och ger oss ett bra läge inför resterande matcher, berättar Christian som även såg fler positiva tendenser under helgen.
– U16 vann sin match I den nationella serien med 8-1 mot BK Sport. Det låter som att det var en övertygande seger men man ska komma ihåg att efter första halvlek så stod det 1-0 till BK Sport. Så det var en ordentligt uppryckning i andra halvlek. I övrigt spelade vårt U14 träningsmatch mot Hammarby i helgen. En fin prestation där det märks att vi har tagit steg och utvecklats och matchen slutade 1-1. Det är viktigt att vi är med och tävlar på det sättet även om det är en träningsmatch.

På onsdag blir det dessutom full fart på Kaknäs när Engelbrektsskolan kommer på besök, enligt Christian.
– Engelbrektsskolan som är vår samarbetsskola sedan 2005 kommer ut till Kaknäs på onsdag. 120 elever är på plats och tittar på A-lagtes träning och sedan kör ett pass själva efteråt. Det brukar vara väldigt uppskattat och kul för föreningen och eleverna som får en bra uppstart på sitt profilår.

Senaste nytt
Fler nyheter