Ungdomssvepet vecka 36

En kort summering kring hur det gick i helgen för Djurgårdens äldre akademilag.

U19 Brommapojkarna - DIF 2-0 (1-0)


U19-tränare Johan Palm om matchen:
– Efter ha presterat bra i de första fem omgångarna så får vi se både lagets prestation och matchens resultat som ett misslyckande. Efter tre minuter gör vi ett rejält misstag vilket resulterar i att BP gör mål och redan där upplever jag att vi har svårt att fokusera på vad vi ska göra tillsammans kollektivt och nästa aktion individuellt. 
– I paus korrigerar vi våra utgångspositioner i anfall och försvar och spelarna kontrollerar första 10-15 väl, utan att skapa någon direkt målchans. BP gör 2-0 på frispark och återigen hamnar vi i samma situation som i första halvlek. 
– Förhoppningvis blir detta ett uppvaknade för samtliga då samtliga matcher i Slutspelsserien är tuffa och vi är aldrig är bättre än vår senaste prestation. 

Nästa match: DIF - IFK GBG 15.00 (lör) 

Summering av övriga matcher:

F19 var spellediga eftersom det är landslagsuppehåll medan F!7 besegrade Gideonsberg med 3-0 hemma på Östermalms IP.

För U17 blev det förlust med 2-5 mot BP under söndagen. Ett resultat som innebär att DIF halkar ner till tredjeplats i tabellen men har fortfarande lika många poäng som Malmö FF och BP som ligger etta och tvåa.

U16 tog en synnerligen komfortabel seger mot Tyresö med 14-0 medan U15 föll med 3-2 borta mot AIK. Både U17 och U16 är dock klara för respektive slutspelsgrupp.

Senaste nytt
Fler nyheter