Zambisk provspelare på plats

Den landslagsmeriterade offensive mittfältaren Saith Sakala har anlänt och finns med från start i dagens U21-match mot AFC.

Med ett transferfönster redo att slås upp den 17 juli sonderas marknaden för fullt och efter Martin Njobvus tidigare ankomst är nu ännu en zambisk provspelare på plats i form av Saith Sakala. Den offensive mittfältaren, med två landskamper för Zambia på sitt cv,  kommer närmast från saudiarabiska Al-Fateh och har nu anlänt till Kaknäs för att visa upp sig, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi har haft en dialog under ett drygt år och vi är glada över att han får tillåtelse av Al-Fateh att komma hit. Saith kommer att vara här under en vecka och sedan tar vi det därifrån, berättar Bosse som ser likheter med en tidgare bollskicklig och uppskattad DIF-spelare.
– Saith är väldig lik Tino Kadewere i sitt sätt att spela fotboll. Vi har haft en stor kunskap och en stark tro på honom och det finns som sagt många likheter med Tino i hans sätt att spela fotboll. Han är spelskicklig och ganska allround med fina offensiva kvaliteter. 

Saith får omgående chansen att visa upp sig med en plats i startelvan i dagens U21-match mot AFC på Kaknäs. Avspark 15.00 och rapportering från matchen sker via https://twitter.com/DIF_Fotboll

Fakta Saith Sakala

Position: Offensiv mittfältare
Längd: 1,77 m
Född: 17 juli 1996
Nuvarande klubb: Al-Fateh
Moderklubb; Napsa Stars
Landskamper: 2 A-landskamper för Zambia

Den 1 juli är det dags för den allsvenska återstarten när Djurgården tar emot Kalmar FF på Tele2 Arena. Boka in datumet i kalendern och köp dina biljetter här!

Senaste nytt
Fler nyheter