Amanda Kander till DIF

Djurgården stärker upp truppen med passningsskickliga innermittfältaren Amanda Kander från LB07.

DIF Dam fortsätter att bygga vidare inför premiären i OBOS Damallsvenskan. 24-åriga mittfältaren Amanda Kander från IF Limhamn Bunkeflo har skrivit på för spel med DIF under 2020. Ett intressant namn med riktiga järnkaminsegenskaper som har varit en nyckelspelare i LB07 och som nu drar på sig den blårandiga tröjan.
– Det känns jätteroligt och kul att få fortsätta min elitsatsning, berättar Amanda som uppskattar det hon sett och hört om Djurgården och det nya truppbygget.
– Jag har fått ett bra och seriöst intryck av föreningen, det känns som att det är ett bra lag under uppbyggnad. Jag känner faktiskt inte någon av spelarna i laget sedan tidigare så det blir spännande att lära känna dem.

Att det rent logistiskt blir en rejäl förflyttning norröver gjorde att Amanda var tvungen att tänka igenom beslutet.
– Lite funderande var det ju. Det kom plötsligt det här med LB07 (som dragit sig ut Elitettan) och sedan har jag mycket nere i Skåne som det inte är helt lätt att flytta ifrån. 

Ser man till egenskaperna är det en stark central mittfältare med utsökt passningsfot som anländer.
– Historiskt sett så har jag varit en offensiv innermittfältare. Men förra säsongen så blev jag defensiv innermittfältare. Jag gillar att ha mycket boll, fördela passningar och jobbar hårt för laget, säger Amanda som hade ett högt målsnitt i sin förra klubb Borgeby i division 1.
– Ja, det var ju lite enklare att göra mål där och då spelade jag som sagt som offensiv mittfältare.

I vilken roll tränarduon Pierre Fondin och August Fors kommer att använda Amanda i laget återstår att se men det finns en god samsyn kring hur DIF ska spela.
– Jag har pratat en del med dem innan jag skrev på och det var ett bra samtal. Vi har ungefär samma syn på vilken fotboll som ska spelas och det känns roligt att vi tänker på samma sätt.

Nu närmast väntar acklimatisering och att lära känna sina nya lagkompisar under kommande träningar.
– Det ska bli jättespännande. Nu kommer jag tätt inpå den allsvenska starten så det blir nog en rätt intensiv månad. Först och främst handlar det om att komma in i laget så får vi se vad som händer framåt, summerar Amanda.

Jean Balawo om Amanda

Bit för bit börjar därmed lagbygget ta form för sportchef Jean Balawo som nu får ytterligare struktur på sitt mittfält.
– Hela tiden så scannar vi av och letar efter spelare som ska passa in i vår nya modell. Med Amanda känns det verkligen bra - en defensiv mittfältare som sliter och jobbar stenhårt. Det här var LBs bästa spelare under 2019 och jag är övertygad om att hon kommer att ta med sig sin uppoffrade spelstil till Stockholms stolthet, säger Jean. 
 

Fakta Amanda Kander:

Position: Mittfältare
Född: 24 maj 1995
Kontrakt: 1 år
Tidigare klubbar: IF Limhamn Bunkeflo, Borgeby FK

Transaktionen har skett med hjälp av AFEX som levererar säkra betalningar och valutaväxlingar.

  • Målskyttar

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare

  • Publik

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter