Årets andra hemmaförlust

Ett hårt kämpande Djurgården räckte inte hela vägen fram mot serietvåan Kopparbergs/Göteborg som vann med 3-0 på Stadion.

Laget

Det blev några ändringar i startelvan där Kathrine Östergaard Larsen återfanns mellan stolparna bakom en backlinje bestående av Camilla Huseby, Portia Boakye, Gudrun Arnardottir och Rachel Bloznalis. På mittfältet kamperade Sheila van den Bulk, Malin Diaz och Frida Boriero medan Olivia Schough var tillbaka i anfallet tillsammans med Tilde Lindwall och Linda Motlhalo.

Första halvlek

Det var en behaglig höstsol men rejält blåsigt på Stadion där serietvåan Kopparbergs/Göteborg - med sju spelare i det svenska A-landslaget på planen - som väntat hade mest boll och skapade ett visst tryck framåt. DIF-defensiven avstyrde dock gästernas attacker skickligt och det var Djurgården som skapade matchens första målchans med en omställning där Olivia Schough avslutade strax utanför efter att ha snurrat sig fram i straffområdet. 

Men därefter fortsatte Kopparbergs/Göteborg att satsa framåt där firma Boakye/Arnardottir fick nicka och rensa undan en hel del inlägg. KGFC hade sedan nästa målchans med ett hyfsat farligt skott från Emma Koivisto men riktigt hotfullt blev det inte bakåt. Istället skapade Tilde Lindwall nästa farlighet när hon dribblade sig igenom på vänsterkanten och slog ett farligt inlägg där gästernas försvar precis hann emellan och avstyrde i sista stund.

Tilde Lindwall var pigg och inblandad i nästa farlighet när hon löpte sig loss i djupled och sköt strax över. Djurgården hade ett bra grepp om händelserna nu och bortsett från ett distansskott från Julia Roddar var det inte speciellt oroligt bakåt. Fram till den 39:e minuten det vill säga när Rebecka Blomqvist fick avsluta mitt i boxen efter ett högerinspel där skottet gick utanför. Strax efter avslutade Julia Zigiotti  decimetern över ribban och när halvtidsvisslan gick efter två stopptidsminuter var det 4-5 i avslut men 0-0 i mål i en relativt jämn halvlek med visst spelmässigt övertag för Kopparbergs/Göteborg.

Andra halvlek

Det blev inga byten för något av lagen där gästerna inledde met ett par hyfsade lägen och 51:a kom sedan ett ledningsmål. Filippa Angeldahl måttade skott en bit utanför straffområdet och fick en bra träff som Kathrine Östergaard Larsen inte lyckades mota.  

Ett tungt mål bakåt och en viss uppförsbacke som kunde varit brantare när två Göteborgsspelare fick fritt fram i boxen strax efter, men Östergaard Larsen kom snabbt ut och avstyrde. Det var tungt tryck från gästerna nu och DIF-keepern klev fram med en utsökt fotparad när Angeldal avslutade på nytt. 

Göteborg hade ett tydligt övertag nu och med timmen spelad behövde Djurgården komma tillbaka in i matchen. Pigga ben kom in i 65:e minuten när Hanna Ekengren kom in istället för Sheila van den Bulk. Men det var Göteborg som fortsatte att skapa mest framåt och Östergaard Larsen fick gripa in på nytt med en räddning på Julia Roddars avslut. 

Med kvarten kvar klev Amanda Kander in istället för Frida Boriero men hon hann inte vara på planen länge innan  rullgardinen drogs ner ett snäpp till när Emma Koivisto sköt 2-0 till gästerna. En synnerligen tuff uppgift som väntade att kvittera ett tvåmålsunderläge mot ett mycket svårspelat motstånd och Hanna Wilkinson och Fanny Lång byttes in för att få in ny energi.

DIF krigade på för en reducering där Portia Boakye var hyfsat nära när hon sköt över efter att ha vunnit en andraboll efter en frispark. Men på tilläggstid dödades matchen definitivt när Göteborg satte sitt tredje mål då Rebecka Blomqvist styrde in Evelyn Ijehs inspel till 3-0. 

Strax efter gick slutsignalen och därmed var årets andra hemmaförlust på Stadion ett faktum. Ändå en bra DIF-prestation mot ett tyvärr alltför tufft motståndarlag och nu väntar landslagsuppehåll och ett förhoppningsvis mer överkomligt motstånd i de kommande matcherna när det drar igång igen borta mot Vittsjö den 27 september.

Senaste nytt
Fler nyheter