Begränsningen ligger kvar: ”Jag är inte förvånad”

  • 8 okt 2020

Det blir ingen höjd gräns vad gäller antalet åskådare på de allsvenska arenorna. Beslutet om max 50 åskådare ligger kvar meddelar regeringen.

Under torsdagens pressträff förkunnade så regeringen, representerad av socialminister Lena Hallengren och kulturminister Amanda Lind, att åskådarantalet för offentliga tillställningar och arrangemang inte höjs från nuvarande gräns på 50 till föreslagna 500. Ökad smittspridning i Sverige ligger till grund för beslutet.
- Jag är inte särskilt förvånad, inte om man tittar på vad som har hänt den senaste tiden, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren i en kommentar.

Djurgården Fotboll har ända sedan pandemins start litat på myndigheterna och de rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigeten (FHM). Så förblir det fortsatt, men resonemanget börjar urholkas på sina ställen menar Henrik Berggren.
- Generellt sett har gemene man nog väldigt svårt att förstå det resonemanget ur ett pedagogiskt perspektiv. Det finns många ställen där stora folksamlingar fortfarande möts och har så gjort senaste halvåret, säger han.

Senaste nytt
Fler nyheter